Postet nga: Ndotja

Ajër i pranueshëm në Prishtinë

Ajri sot në Prishtinë është i cilësisë mesatare.

Ajër i pashëndetshëm në kryeqytet

Ndotja e ajrit sot në komunën e Prishtinës është e pashëndetshme.

Cilësi mesatare e ajrit sot në Prishtinë

Cilësia e ajrit mëngjesin e sotëm në Prishtinë është mesatare.

Kosova me vetura të vjetra, importi i tyre është afro 10 vjet më i vjetër se në BE

Që nga 1 janar 2018 të gjitha veturat e kategorisë më të vjetra se 10 vjet dhe ato që nuk kanë motor të standardit “Euro 4” nuk mund të zhdoganohen brenda territorit të Kosovë...

Ajër i pranueshëm në Prishtinë

Ajri sot në Prishtinë është i cilësisë mesatare.

Mungesa e standardeve të emetimit të gazrave të ndotësve me katër rrota

Tymqitësit e automjeteve janë pjesë e listës si shkaktarë i ndotjes së ajrit në Kosovës. Si pasojë e kësaj ndotjeje shkaktohen edhe probleme shëndetësore ...

Ministria e Mjedisit më 2021-ën shqiptoi vetëm 19 gjoba ndaj ndotësve të ambientit me mbeturina të ngurta

Me përbërje nga mbetjet e rërës, betonit, dheut dhe argjilës, mbeturinat e ngurta janë pjesë e listës së ndotësve të ambientit.

Ndërrimi i filtrave në Termocentrale, ‘jetik’ për ajër të pastër

Shtëpia e dy termocentrale, ‘Kosova A’ dhe ‘Kosova B’, Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) konsiderohet si një ndër ndotësit më të mëdhenj  të ajrit në ...