Postet nga: Ndotja

Karrige të demoluara e shportat e qytetit të Gjakovës në lum - Foto

Karrige të demoluara janë parë në qytetin e Gjakovës ndërsa qytetarët kanë dërguar fotografi edhe se si koshat e mbeturinave janë parë në lum.

Ndotje ndërkufitare: Përmbytjet nxjerrin në sipërfaqe “ishujt” e plastikës në Fierzë

Ndotja e liqenit të Fierzës nga mbetjet plastike dhe ato inerte u bë e dukshme pas reshjeve të fundit në zonat që shërbejnë si ujëmbledhës i ...

Ajër i pashëndetshëm në Prishtinë

Ajri sot në Prishtinë është i pashëndetshëm.

Turbullimi në kanalin ‘Ibër Lepenc’ lë Vushtrrinë pa ujë të pijshëm

Kompania Rajonale Ujësjellësi "Mitrovica" ka njoftuar se për shkak të nivelit të lartë të turbullëshmërisë së ujit të papërpunuar nga kanali “Ibër Lepenc” ë...

Ndotësit më të mëdhenj të ajrit në Kosovë dhe pasojat në shëndet

Rritja e numrit të sëmundjeve të mushkërive në Kosovë, sipas statistikave, vjen si pasojë e ndotjes së ajrit, tokës e lumenjve.

Ndotja e ajrit mund të shkaktojë kancer të mushkërive edhe tek joduhanpirësit

Shkencëtarët në Mbretërinë e Bashkuar thonë se më në fund kanë identifikuar se si ndotja e ajrit mund ta shkaktojë kancerin e mushkërive tek joduhanpirësit, ...

Nëse të gjithë do të udhëtonin me biçikletë, bota do ta zgjidhte lehtësisht problemin e gazrave serrë

Bota do të lëshonte rreth 700 milionë tonë më pak gazra serë çdo vit – më shumë se emetimet vjetore të Kanadasë – nëse të gjithë do të ngasin biçikleta, ...

PEN prezanton rezultatet laboratorike të lumit Sitnica dhe Drenica

Organizata jo-qeveritare PEN (Peer Educators Network) ka prezantuar rezultatet laboratorike të lumit Sitnica dhe Drenica. Këto rezultatet prezantohen në kuadër të kampanjës “Clean Water Crisis” (Kriza pë...