Postet nga: ndotja e lumenjve

Britma e heshtur e lumenjve të ngufatur

Lumenjtë e Kosovës vazhdojnë të ndoten nga ujërat e zeza, qytetarët shprehen të dëshpëruar për mungesën e rrjetit të kanalizimit, derisa raportet ndë...

Ujërat e lumenjve nuk e bartën korrupsionin i cili shihet afër çdo lumi

Lumenjtë po vazhdojnë të shkatërrohen në Kosovë pasi shteti nuk po arrin t'i mbrojë dhe denojë degraduesit e tyre. Eksploatimi ilegal i zhavorrit, derdhja në lumenj e kanalizimeve të ...

Ndotja dhe shkatërrimi i Drinit të Bardhë

Lumenjtë e Kosovës vazhdojnë të jenë të mbushur me mbeturina e po ndoten edhe nga kanalizimet e bizneseve që i derdhin mbetjet e tyre pa i trajtuar nëpë...

Ujërat e korrupsionit

Në emisionin “Kallxo Përnime” po transmetohet hulumtimi që flet për shkatërrimin e lumenjve në Kosovë.

Luftimi i korrupsionit në mjedis e shëndetësi

Koalicioni i Organizatave të Shoqërisë Civile dhe i Medieve ka mbajtur sot një konferencë me temën “Fuqizimi i Kapaciteteve të Shoqërisë Civile për luftimin e korrupsionit” ...

Kosova, vendi i eksportit të ujërave të kanalizimeve

Kosova është vendi më i varfër me burime të ujërave të pastra për kokë banori dhe shpenzon miliona euro për të pastruar ujin i cili u ...

Lumi Klina në Skenderaj plot pula të ngordhura

Në rrjedhën e lumit Klina në Skenderaj janë parë sot disa pula të ngordhura.

Kanalizimi kaplon lumenjtë në shumë komuna të Kosovës 

Mungesa e impianteve të ujërave të zeza ka bërë që kanalizimi të kaplojë lumenjtë e shumë komunave të Kosovës.