Postet nga: ndikimi

Komisioni Europian - Bruksel

Procesi zgjedhor në BE do të ndikojë edhe në angazhimet në Ballkan

Bashkimi Evropian ka hyrë në fazën e procesit zgjedhor, në të cilën marrin pjesë aktive edhe disa nga figurat kryesore të institucioneve të BE-së.

Ekspertët: Propaganda dhe aleatët e Moskës në Ballkan, rrezik për demokracinë

Ndërhyrja ushtarake e Rusisë në Ukrainë ka ngjallur shqetësime mbi rrezikun e zgjerimit të ndikimit të Moskës edhe në rajone tjera të Evropës, në veçanti ...

Departamenti Amerikan i Shtetit: Pati presion dhe frikësim te serbët që të votohet Lista Serbe

Në raportin e përvitshëm, Departamenti Amerikan i Shtetit thekson se në zgjedhjet e fundit nacionale në Kosovë u ushtrua presion dhe frikësim në serbët lokal pë...

Investimi strategjik: Plazhi në Dhërmi u përfitua nga ‘kunata’ e ministres Xhaçka

Më 2 mars, Këshilli i Ministrave shpalli vendimin për dhënien në përdorim të një zone bregdetare në Dhërmi për një periudhë 30-vjeçare në favor ...

Ballkani në TikTok: Kambana alarmi mbi qasjen e fëmijëve në aplikacion

Mosha minimale e kërkuar për të hapur një llogari në TikTok nuk ka bërë asgjë për të ndaluar mijëra fëmijë në Ballkan nën ...

Jeta në internet – simptomat, varësia dhe pasojat tek fëmijët dhe të rinjtë

Nuk ka asnjë dyshim se interneti sot ka depërtuar në çdo vend të botës. Është bërë gjithsesi një prej gjërave më të rëndësishme të ...

Bibliotekat, lexuesit dhe pandemia

Që prej marsit të 2020-tës, bibliotekat komunale të Kosovës si dhe Biblioteka Kombëtare janë mbyllur e rihapur sipas vendimeve të Qeverive në raport me situatën epidemiologjike. ...

Ish-shefi i spiunëve, Grenell-i, i gëzohet serbit të fortë pro-rus

Më herët gjatë këtij muaji, një tjetër ndjekës i Donald Trump-it në Evropën Jugore e mbështet e i gëzohet një diktatori potencial i ...