Postet nga: muzika

Ministria e Kulturës ndau çmimet vjetore për muzikën për 2021

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka ndarë sot çmimet vjetore për muzikën për vitin 2021.

Rrugëtimi artistik në kitarë, nga Gjakova në Gjermani

Artisti Lorik Pylla, i cili me muzikë ka filluar të merret që nga mosha 6-vjeçare, ka qenë nxënës në Shkollën e Mesme të Muzikës “Prenk ...

Eronë Morina, talentja nga Gjilani me ëndrrën për t'u bërë flautiste e famshme

“T’i biesh flautit është si të shkruash një libër”, ka thënë Eddie Cahill. Flauti është instrumenti të cilit nuk iu nda asnjëherë për gati 10 vite, ...

Ministria e Kulturës ndan çmimet tradicionale në fushën e muzikës

Në Ditën Botërore të Muzikës, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka ndarë ndarë çmimet tradicionale në këtë fushë. 

Instituti Albanologjik kujton doajenët e këngës dhe valles shqipe

Dega e Folklorit e Institutit Albanologjik të Prishtinës (IAP) do të kujtojë të enjten e ardhshme doajenët e këngëve dhe vjellave shqipe, të cilat u ndanë ...

Artistët më të kërkuar dhe këngët më të dëgjuara gjatë vitit 2020

Muzika shpeshherë është një ndër faktorët që ndikon në disponimin e njeriut.

30 vjet karrierë, 'Troja' përmbyll kapitullin e saj

Rok grupi “Troja” i cili njihet me tekstet revoltuese ndaj politikës dhe problemeve shoqërore sot përmes një postimi në Facebook ka njoftuar për mbylljen e karrierë...