Postet nga: Muzeu

Burgu- muze në Shkodër mban gjallë kujtime të terrorit komunist

Një ish-burg në qytetin verior të Shkodrës i është kushtuar përjetësimit të kujtesës së shumë krimeve të ish-regjimit komunist shqiptar, pjesërisht për t’u ...

Hapet sot muzeu në Kalanë e Prizrenit  

Sot në Kalanë e Prizrenit do të hapet ekspozita arkeologjike e cila i prin hapjes së muzeut në këtë kala.

Muzeu në Kalanë e Prizrenit i gatshëm për vizitorë

Punët për themelimi e muzeut në Kalasë së Prizrenit janë përfunduar. Por, hapja e tij për publikun pritet të bëhet vetëm pasi merret edhe ...

Muzeu i vogël i hebrenjve të shpëtuar në Berat tërheq mijëra turistë të huaj

Mbi katër mijë vizitorë nga 41 shtete të botës kanë vizituar një muze të hapur vullnetarisht prej hulumtuesit Simon Vrusho, kushtuar historisë së hebrenjve në qytetin e Beratit. Njeriu ...

Lokomotiva që barti 400 mijë shqiptarë për në Maqedoni, do të shndërrohet në muze

Me mbishkrimin “20 vjet gjenocidi serb”, lokomotiva me tre vagonë, që gjatë luftës ka bartur rreth 400 mijë shqiptarë nga Kosova për në Maqedoni, ka arritur në  Bllacë, në afë...

Emërimi i drejtorëve në Baletin dhe Muzeun Kombëtar, MKRS nuk tregon kur do hapen konkurset

Miratimi i Buxhetit të Republikës së Kosovës për këtë vit nga ana e Kuvendit të Kosovës, i ka hapur rrugë Ministrisë së Kulturës, pë...

Emrush Xhemajli hap ekspozitë në Muzeun e Kosovës

Muzeu i Kosovës do të hapë sot në mbrëmje, 3 tetor 2018 duke filluar nga ora 19:00, ekspozitën personale të piktorit Emrush Xhemajli, “Portretet e dëshmorëve dhe të ...

Aktivitetet e Muzeut të Kosovës në Ditët e Trashëgimisë Evropiane

Qindra fëmijë të shkollave të Prishtinës i janë bashkuar sot Muzeut të Kosovës për shënimin e Ditëve të Trashëgimisë Evropiane.