Postet nga: muzeu i kosovës

Xhubleta, veshja shekullore e shqiptarëve që u bë pasuri botërore - VIDEO

Xhubleta konsiderohet si veshja më e vjetër e shqiptarëve. Mosha e saj, sipas etnologëve shkon përtej 4 mijë vjetëve. Xhubleta është ruajtur dhe përdorur deri ...

Kosova pa përgjigje rreth kthimit të thesarit arkeologjik dhe etnologjik që mbahen në Serbi

Mbi 1,200 artefakte etnologjike dhe arkeologjike të Kosovës që nga viti 1999 mbahen në Serbi. Këto artefakte mbahen në dy muze në Beograd.

Tinka Kurti e LVV kërkon që në Muzeun Kombëtar të krijohen hapësira që njohin kontributin e grave në luftë

Deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje(LVV), Tinka Kurti përmes një rezolute ka kërkuar që brenda Muzeut Kombëtar të Kosovës të mundësohet krijimi i hapë...

Mashtrimi publik i Kadri Veselit, kandidati i shkarkuar në fushatë bëhet drejtor i Muzeut

Kadri Veseli nuk kishte prituar që të mburrej me një vendim të ministrit të Kulturës, Kujtim Gashi, për shkarkimin e drejtorit ri të Muzeut, Ajet Leci. Vendimin pë...

Zhvillimet rreth muzeut, reagojnë punëtorët

Sindikata e Punëtorëve të Muzeut Kombëtar të Kosovës në takimin e mbajtur pas gjendjes së krijuar, me emërimin e drejtorit të Muzeut Kombëtar të ...

Anulohet konkursi për drejtor të Muzeut Kombëtar

Këshilli Drejtues i Muzeut Kombëtar të Kosovës ka anuluar konkursin e shpallur në fund të muajit maj për zgjedhjen e drejtorit të Muzeut të Kosovës.

Muzeu i Kombëtar Kosovës mbush 70 vjet

Muzeu Kombëtar i Kosovës shënon këtë vit 70-të vjetorin e themelimit të tij.  I mbetur pa drejtor për muaj të tërë, deri më tani ...

Muzeu i Kosovës përkujton arkeologun Fatmir Peja

Muzeu i Kosovës do të organizojë nesër, më 21 dhjetor 2018, një tryezë shkencore në kujtim të veprës së arkeologut Fatmir Peja.