Postet nga: Muzeu etnologjik

Pas restaurimit, Ministria Kulturës synon rikthimin e rikonceptuar të ekspozitës ‘Cikli i jetës’ në Muzeun Etnologjik

Restaurimi i objektit-shtëpisë kryesore të Muzeut Etnologjik që funksionon në Kompleksin “Emin Gjiku” në Prishtinë, ka përfunduar në qershor të viti të kaluar. Por, brenda kësaj shtë...

‘Manifesta 14’ sjell në Prishtinë fondin arkivor të muzeut ‘Marubi’

Dhjetëra fotografi e materiale nga Muzeu Kombëtar i Fotografisë, “Marubi” të Shkodrës janë ekspozuar në Muzeun Etnologjik të Kosovës.

Sot jepet premiera e shfaqjes 'Babai dhe babai’, kushtuar personave të zhdukur nga lufta

Shfaqja “Babai dhe babai”, me tekst të Jeton Nezirajt dhe regji të Kushtrim Koliqit, realizuar nga Integra, jepet sot premierë në ora 20:00 në Muzeun Etnologjik “Emin Gjiku” në Prishtinë.

Më 16 maj jepet premiera e shfaqjes ‘Babai dhe babai’

Shfaqja “Babai dhe babai”, me tekst të Jeton Nezirajt dhe regji të Kushtrim Koliqit, realizuar nga Integra, do të jepet premierë javën tjetër në Prishtinë.

Shkëputja ‘paqësore’ e kontratës, rriti mbi 22 mijë euro koston e renovimit të 'Emin Gjikut'

Pas më se 4 vjetësh, e dy tenderëve, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka arritur t’i japë fund restaurimit të shtëpisë kryesore të Kompleksit Etnologjik, “...

Hapet Muzeu Etnologjik në Gjilan (FOTO)

Sot është inauguruar Muzeu Etnologjik në Gjilan, në objektin e ish-shkollës së muzikës.

Veshja e Gruas Hasjane i dhurohet Muzeut Etnologjik

Muzeu Etnologjik në Prishtinë është bërë sot me një artefakt të ri, ‘Veshja e Gruas Hasjane”, punuar nga gratë e Hasit.

'CHwB' mundëson shëtitje virtuale në Muzeun Etnologjik

Organizata CHwB ka lansuar projektin “Ecja virtuale”, përmes së cilit mundëson një vizitë virtuale në Muzeun Etnologjik të Prishtinës,“Emin Gjiku”.