Postet nga: mungesa e barnave

Pacientët në hall se ku t’i gjejnë barnat esenciale që nuk po i siguron shteti

Pacientët e Kosovës nuk kanë qasje në 88 lloje të barnave të Listës Esenciale, të cilat shteti e ka për obligim për t’i siguruar. Mungesa ...

Ministri i Shëndetësisë e drejtori i Onkologjisë tregojnë cila është arsyeja e mungesës në QKUK të një ilaçi kundër kancerit

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, dhe drejtori i Onkologjisë, Ilir Kurtishi, kanë komentuar mungesën në QKUK të një ilaçi kundër kancerit, duke thënë se ...

Ilaçi që lufton kancerin mungon që më shumë se një muaj në Onkologji

Ka më shumë se një muaj që njëri prej pacientëve të Onkologjisë së Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK) nuk ka marrë medikamentin “Sorafenib”, i cili ...

Produkti që lufton kancerin mungon që dy javë në Onkologji, QKUK thotë se është rritur numri i pacientëve

Ka më shumë se dy javë që në Klinikën e Onkologjisë ka mungesë të produktit “Sorafenib”, i cili lufton qelizat kancerogjene dhe është pjesë e Listës së Barnave ...

Ministri Latifi thotë se lista esenciale e barnave do të përmbushet deri në 90 për qind

Ministri i Shëndetësisë, Rifat Latifi, ka thënë se aktualisht është arritur deri në 70 për qind përmbushja e listës esenciale të barnave.

Auditori: Pacientët me COVID i blejtën vetë barnat, institucionet nuk arritën të furnizohen me to

Zyra Kombëtare e Auditimit (ZKA) ka konstatur se institucionet shëndetësore nuk kanë arritur me kohë të sigurojnë të gjitha barërat dhe materialet e nevojshme shëndetë...

Infektiva me mungesë të Fraksiparinës, ministrja e Financave i bleu me para të veta

Institucionet shëndetësore në vend janë mbingarkuar me pacientë.

Mungesë e barnave esenciale për të sëmurët me epilepsi

Ndonëse nuk ka statistika të sakta se sa është numri i personave që vuajnë nga epilepsia, sipas Shoqatës kundër epilepsisë, besohet se në Kosovë janë rreth 12 mijë ...