Postet nga: monografia

Çeku: Abdurrahman Shala - regjisori i shfaqjes së parë në gjuhën shqipe në Kosovë

Abdurrahman Shala dha një kontribut të rëndësishëm në themelimin e skenës teatrore dhe filmike në Kosovë menjëherë pas Luftës së Dytë Botërore. I ...

Prishtinë, promovohet monografia për piktorin Gjelosh Gjokaj

Monografia “Maestro Gjelosh Gjokaj” e botuar nga Komuna e Tuzit në Mal të Zi, përgatitur dhe redaktuar nga Sead Gjokaj, është promovuar sot në Akademinë e Shkencave dhe Arteve ...

Promovohet libri kushtuar mësuesve të shkollës shqipe në diasporë - VIDEO

Është promovuar sot në Bibliotekën Kombëtare, “Pjetër Bogdani” në Prishtinë,  libri “Mësuesia si mision” i Nuhi Gashit.

Botohet monografia ‘Kosova 1968-1990’ e Shkodran Imerajt

Studiuesi Shkodran Imeraj ka botuar monografinë “Kosova 1968-1990”. Imeraj është bashkëpunëtor shkencor në Departamentin e Historisë Bashkëkohore në Institutin e Historisë, “Ali Hadri” në Prishtinë.

Promovohet monografia për piktorin akademik Xhevdet Xhafën

Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës ka promovuar sot monografinë për anëtarin e saj korrespondent, piktorin Xhevdet Xhafa.

Studiuesi Sinan Gashi boton monografinë për Muharrem Qenën

Studiuesi Sinan Gashi ka botuar kohë më parë monografinë “Artisti i katër dhuntive", kushtuar regjisorit dhe aktorit Muharrem Qena.

Botohet monografia për historikun e Instituti Albanologjik të Prishtinës e autorit Nuridin Ahmeti

Studiuesi Nuridin Ahmeti ka botuar ditë më parë monografinë “Instituti Albanologjik 1953-1955”, përmes së cilës sjellë historikun e viteve të para të themelimit të këtij instituti.

Botohet monografia për Muzeun Etnologjik të Prishtinës

Instituti Albanologjik i Prishtinës ka botuar monografinë, “Muzeu Etnologjik i Prishtinës dhe funksioni i tij”, të autorit Valon Shkodra.