Postet nga: MKRS

Projektligji 'problematik' i kinematografisë, përplas kineastët mes vete dhe Ministrinë e Kulturës

Më në fund, pas një udhëtimi të gjatë të projektligjit të kinematografisë nëpër komisione dhe grupe të ndryshme punuese, i njëjti pritet të shqyrtohet në fund ...

Zgjidhet logoja e Operës së Kosovës

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka bërë të ditur se është përzgjedhur logoja identifikuese e Operës së Kosovës.

Caktohet projekti që do të përfaqësojë Kosovën në Bienalen e Arkitekturës në Venedik

Kosova do të prezantohet këtë vit në Bienalen e Arkitekturës në Venedik të Italisë me projektin "RKS2 Transcendent Locality" të kuratorëve Poliksen Qorri - Dragaj dhe Hamdi ...

Galeria Kombëtare ekspozon koleksionin e veprave të blera nga Ministria e Kulturës (FOTO)

Galeria Kombëtare e Kosovës ka ekspozuar koleksionin e veprave të artistëve kosovarë të blera nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit gjatë këtij viti.

Mbi 70 punëtorë të MKRS mbesin pa kontrata pune, rrezikohen asetet e trashëgimisë kulturore

Mbi 70 punëtorëve të angazhuar me procedura të prokurimit ose me kontrata mbi vepër (MSHV) nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit (MKRS) në muajt shtator - ...

Dyshimet se ministri Çeku shkeli rregulloren për punë e Këshillit Drejtues të Baletit Kombëtar kur emëroi anëtarët e rinj të këtij këshilli

Në fund të tetorit që shkoi, ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku emëroi Këshillin e ri Drejtues (KD) të Baletit Kombëtar të Kosovës (...

Ish-ministrja Dumoshi kërkoi që të paguhet bredhi i blerë në vitin 2020, Ministria e Kulturës thotë se ai u ble pa procedura të prokurimit

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka konfirmuar se nuk është kryer pagesa për një bredh të blerë në vitin 2020 në kohën kur ministre e këtij ...

Çmimin e parë për dramë origjinale shqipe "Katarina Josipi" nuk e meritoi asnjë konkurrues

Juria e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka ndarë sot çmimet vjetore të konkursit për dramën origjinale shqipe “Katarina Josipi” për 2022.