Postet nga: Ministria e Arsimit

Gjakovë, mësimdhënësja padit Drejtorinë e Arsimit, kërkon plotësim të fondit të orëve mësimore

Një mësimdhënëse nga komuna e Gjakovës ka paditur Drejtorinë e Arsimit në këtë komunë, duke kërkuar plotësim të fondit të orëve më...

MAShTI: Nga shtatori klasat 3, 8 dhe 12 me tekste të reja

Zëvendësministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Edona Maloku Bërdyna, ka bërë të ditur se fillimi i vitit të ri shkollor 2021/22 do të fillojë me ...

Mbi 23 mijë nxënës i nënshtrohen sot Provimit të Maturës Shtetërore

Mbi 23 maturantë do t’i nënshtrohen sot Provimit të Maturës Shtetërore, në 177 qendra të testimit. Sipas MASHTI-t në proces janë angazhuar mbi 2 mijë administrues, 550 komisionerë, 360 mbikëqyrë...

MAShTI: Rezultati në Testin e Arritshmërisë është 57.1 %

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI), ka publikuar rezultatet e Testit të Arritshmërisë.

Vushtrria pa staf zëvendësues për mësueset dhe edukatoret shtatzëna

21 mësimdhënëse shtatzëna në Komunën e Vushtrrisë janë duke vazhduar punën nëpër shkolla dhe në çerdhen publike, përkundër vendimit të Qeverisë ...

As Gjykata Supreme nuk ua zgjidh ‘hallin’ prindërve të nxënësve të Busovatës

Gjykata Supreme ka hedhur poshtë ankesën e prindërve të Busovatës, të cilët kishin kërkuar rishqyrtim të jashtëzakonshëm të vendimit të Gjykatës së ...

Mësimdhënësit e fshatrave të Kamenicës mes dy zjarreve, ta dëgjojnë Komunën apo Ministrinë

Vendimi i ministres së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci, për organizimin e mësimit alternativ të përshpejtuar për 441 nxënës të komunë...

Zyrtare - Testi i Arritshmërisë mbahet më 28 maj

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) ka njoftuar nxënësit e klasave të 9-ta se të premten, më 28 maj, do të mbahet Testi i Arritshmërisë.