Postet nga: Migrimi

OKB: Një fëmijë migrant vdes çdo ditë në botë

Një fëmijë migrant ka vdekur gati çdo ditë gjatë katër vjetëve të fundit, në përpjekje për të gjetur siguri, thuhet në një raport të Kombeve ...

Këshilltari i Kryeministrit: Shumë prej atyre që migruan do të kthehen

Këshilltari i Kryeministrit, Erolld Belegu u shpreh i bindur se nga vala e migrimit të kosovarëve do të ketë kthime.

Nënshkruhet marrëveshja Kosovë – Zvicër për personat e riatdhesuar

Është nënshkruar Memorandumi i Mirëkuptimit ndërmjet Komisionit Kombëtarë Zviceran për Parandalim të Torturës dhe Institucionit të Avokatit të Popullit, i cili vepron si Mekanizë...

Paraburgim të dyshuarve që ishin nisur për Zvicër më dokumente të falsifikuara italiane

Gjykata në Gjilan u ka shqiptuar masën e paraburgimit pesë personave që po dyshohen për veprën  kontrabandim me migrant dhe falsifikim të dokumentit.

Përmbyllet projekti i binjakëzimit të BE-së për Menaxhimin Efektiv të Migrimit

Ministria e Punëve të Brendshme do të organizojë konferencën zyrtare të përmbylljes së Projektit të Binjakëzimit të Bashkimit Evropian: “Fuqizimi i Institucioneve të Kosovës në ...

Biznesi me viza kroate në Kamenicë - VIDEO

Migrimi, një nga arsyet për rritje të papunësisë për 3 për qind

Në Kosovë, muajt e fundit është rritur shkalla e papunësisë. Sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, në tremujorin e dytë të këtij viti ...

Ambasada e SHBA-ve Nga Janari Lëshon Vizat në Prishtinë

Ambasada e SHBA-ve në Prishtinë nis me procesimin e aplikimeve për të gjitha vizat emigruese për banorët e Kosovës.