Postet nga: migrantët

OKB: Migrantët ndërkombëtarë përbëjnë rreth 3.6 për qind të popullsisë së botës

Migrimi ndërkombëtar ka qenë “i fuqishëm” në dy dekadat e fundit, duke arritur në rreth 281 milionë deri në fund të vitit 2020, apo 3.6 për qind të popullsisë ...

Migrantët në Bosnje sërish mbesin nën qiellin e hapur

Rreth 700 migrantë dhe refugjatë nga kampi “Lipa”, rreth 30 kilometra nga Bihaqi, në Bosnje dhe Hercegovinë, të cilët do të duhej të transferoheshin me autobus në një lokacion tjetër, ...

BE-ja e alarmuar me gjendjen e migrantëve në Bosnje dhe Hercegovinë

Bashkimi Evropian (BE) është shprehur “i alarmuar” për gjendjen e migrantëve të cilët ndodhen në Bosnje e Hercegovinë. Sipas BE-së, atyre u kanoset rreziku që në kë...

Së paku 74 migrantë mbyten në brigjet e Libisë

Së paku 74 migrantë humbën jetën nga fundosja e anijes në brigjet e Libisë, ndërsa 47 të tjerë u shpëtuan nga rojet e bregdetit dhe peshkatarët, tha ...

Gjermania pritet të pranojë 1,500 refugjatë nga ishujt grekë

Gjermania planifikon të ofrojë strehim për 1,500 migrantë që aktualisht janë në ishujt grekë, kanë thënë disa burime qeveritare për agjencinë e lajmeve AFP, ndërkohë që çështja ...

Policia greke përdorë gaz lotsjellës ndaj migranëve në Lesbos

Policia greke ka përdorur gaz lotsjellës për të shpërndarë një grup migrantësh që po protestonin të shtunën në ishullin Lesbos.

OKB-ja bën thirrje për rritje të kujdesit ndaj migrantëve

Migrantëve pa dokumente, azilkërkuesve dhe viktimave të trafikimit në gjithë botën, duhet t’iu sigurohet qasje në kujdes shëndetësor dhe mirëqenie – pavarësisht statusit ...

Policia greke përdor gaz lotsjellës ndaj migrantëve në kufi me Turqinë

Policia greke ka hedhur gaz lotsjellës në drejtim të migrantëve, që janë mbledhur në kufirin Greqi-Turqi dhe po kërkojnë që të futen në territorin grek.