Postet nga: Mësimdhënësit

Nagavci: Do t’i ruajmë vendet e punës për mësimdhënësit

Ministrja e Arsimit, Shkences, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI), Arbërie Nagavci, në një debat të organizuar nga Lëvizja ‘FOL’, ka thënë se sfidë për qeverisjen në 4 vitet ...

Për tri javë, 532 mësimdhënës dhe 712 nxënës të infektuar me koronavirus

Në një periudhë trejavore, përkatësisht nga 15 marsi deri më 2 prill, autoritetet shëndetësore në Kosovë kanë regjistruar 532 mësimdhënës dhe 712 nxënës të infektuar ...

Mësimdhënësit pa mjete për mësim online

Mësimdhënësve nuk u janë krijuar kushtet e duhura të zhvillojnë mësim online nga data 12 prill, si një nga masat e Qeverisë së Kosovës për ...

Nënshkruhet Kontrata Kolektive për mësimdhënësit

Ministria e Arsimit dhe Shkencës në bashkëpunim me Sindikatën e bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës sot ka nënshkruar Kontratën Kolektive për ...

Nuk nisi në të gjitha shkollat perioda e dytë e mësimit në Kosovë

Perioda e dytë e vitit shkollor 2020/21 ka filluar sot. Mësimi po zhvillohet sipas tre skenarëve për zhvillimin e mësimit në kohë pandemie.

Rritet numri i nxënësve në shkolla fillore, zvogëlohet në shkolla të mesme

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka publikuar të dhënat statistikore për vitin shkollor 2020/21 në Arsimin Parauniversitar.

Pandemia në shkollat e Kosovës

Mësimi për vitin shkollor 2020/21 për shkak të pandemisë COVID-19 ka filluar në dy faza, e para më 14 shtator dhe e dyta më 21 shtator.

Pesë shkolla në Vushtrri u mbyllën, mësimi mbahet në distancë

Nga fillimi i vitit shkollor më 14 shtator deri më 30 tetor në shkollat fillore dhe të mesme në Komunën e Vushtrrisë nga 198 mësimdhënësit e testuar për ...