Postet nga: Mediat në Kosovë

‘Komuniteti serb më i prekuri nga dezinformatat’

Në panelin ku po diskutohet për raportin e dezinforimit, “Vorbulla e Rrenave”, i publikuar nga Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese - BIRN, Pajtim Gashi nga ‘NDI Kosovo’, ka ...

‘Mospublikimi i draft statutit të asociacionit ka ndikuar në shpërndarjen e dezinformatave’

Emir Abrashi nga organizata ‘D plus’, ka thënë se institucionet e Kosovës kanë një mungesë të theksuar të transparencës. Ai këtë deklaratë e bëri gjatë ...

‘Jo të gjitha mediat shpërndajnë lajme të rreme’

Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese, BIRN ka prezantuar sot Raportin e Deziformimit, i cili përshkruan përshkruan jo vetëm dezinformatat, por edhe narrativet e tij.

Humbja e besimit në media

Muhamet Hajrullahu, nga portali Telegraf në panelin e diskutimit për raportin e deziforimit, “Vorbulla e Rrenave”, ka thënë se nëse redaksitë e mediave duhet të kenë profesionalizë...

Mushkolaj: Dezinformatat ndodhin edhe në mungesë të profesionalizmit

Imer Mushkolaj nga Këshilli i Mediave të Shkruara, KMShK, në panelin e diskutimit për raportin e deziforimit, “Vorbulla e Rrenave”, ka thënë se dezinformatat shpërndahen edhe ...

Iu shpërnda fotografia si personi që e rrahu Luigj Markun, Ramadan Gashi: Nuk jam unë i përfshiri në rast!

Fotografia e Ramadan Gashit, mërgimtar në Gjermania, ka qarkulluar në rrjete sociale  e në lajme të mediave vendore si një nga të dyshuarit për rrahjen e Luigj Markut, ...

Skandali i ‘qepimit’ që shpërfaqi problemet e medias dhe politikës

Skandali i ‘qepimit’ që shpërfaqi problemet e medias dhe politikës

Porosia ‘mundesh me hek krejt, veç qe don m’i qepo Vjosës’ të cilën gazetari i gazetës ‘Express’ e kishte lënë për redaktorin e tij, ...

Mushkolaj: Në mediat në Kosovë nuk ka kulturë të ‘qepimit’

Imer Mushkolaj, drejtor ekzekutiv i Këshillit të Mediave të Shkruara të Kosovës (KMShK), në emisionin ‘Kallxo Përnime’ ka thënë se në mediat në Kosovë nuk ka ...