Postet nga: MASHTI

A duhet të pajisen fëmijët parashkollorë me libra? - Prindërit në mes dy zjarresh

Sigurimi i librave për fëmijët në nivelin parafillorë nuk është i obligueshëm, ndërsa në anën tjetër edukatorët nuk e kanë të caktuar ...

Deputetja Hoxha - ministres Nagavci - 'Ke shkelur ligjin për arsimin parauniversitar'

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Eliza Hoxha ka shkaktuar të qeshura në  Kuvendin e Kosovës, përderisa ka kritikuar ministren e Arsimit, Arbërie Nagavci për ...

Ministria e Arsimit: Është bërë pagesa për ata që kanë aplikuar deri më 29 gusht për tekste shkollore

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI) ka njoftuar se më 31 gusht ka përfunduar pagesa për furnizim me tekste shkollore për të gjithë ata që ...

Ministria e Arsimit: Në 18 shkolla nuk ka filluar mësimi për shkak të procesit të renovimit

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI) ka njoftuar se mësimi ka filluar në 658 institucione arsimore deri në 18 të tjera nuk ka nisur për shkak të ...

Autoriteti i Konkurrencës së Kosovës pikë të rendit të ditës monitorimin e çmimeve të teksteve shkollore në treg

Komisioni i Autoritetit të Konkurrencës së Kosovës ka mbajtur sot mbledhjen e radhës.

Prindërit: Ka mungesë të librave në librari

Libraritë në Kosovë janë bërë destinacioni kryesor i prindërve, pasi këtë vit ata duhet t’i blejnë librat për fëmijët e tyre nxënë...

Mbi 50 mijë aplikime për subvencionim të librave, ankesat nuk mungojnë

Prindërit aplikues për subvencionim për tekste shkollore kanë kaluar shifrën mbi 50 mijë por disa prindër akoma po përballen me telashe me aplikim, e ankesat, ...

MASHTI jep detaje për numrin e aplikimeve për subvencionim të librave

32 mijë e 800 aplikime për subvencionimin e librave, zëvendësministri i Arsimit flet për fëmijët që janë regjistruar pa mbushur 6 vjet