Postet nga: MASHT

(Mos) përfillja e zëvendësimit të orëve të humbura gjatë grevës

Në tetor të vitit 2022, Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) kishte njoftuar për vendimin për të ndryshuar kalendarin e vitit shkollor 2022-23, për shkak ...

Këshilli i Prindërve: Kërkuam që pushimi të zhvendoset në fillim të janarit por Nagavci e refuzoi kërkesën

Këshilli i Prindërve të Kosovës ka thënë se kanë propozuar që nxënësit të kenë pushim më 4, 5 dhe 6 janar 2023, por sipas tyre ky propozim është ...

Qeveria miraton projektligjin për Arsimin e Lartë në Kosovë

Kabineti qeveritar ka marrë vendim për të miratuar Projektligjin për Arsimin e Lartë në Republikën e Kosovës.

Klasat e 6-ta në Shkollën 'Andon Zako Çajupi' në Bardhosh të Prishtinës kanë dy muaj pa mësimdhënëse të gjuhës shqipe

Nxënësit e klasave të gjashta në Shkollën Fillore të Mesme të Ulët “Anton Zako Çajupi” në Bardhosh të Prishtinës kanë mbetur pa mësimdhënë...

“Bashkë, kundër padrejtësive!”, fillon java e të drejtave të njeriut

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR KS) ka organizuar një konferencë në fillim të  javës së të drejtave të njeriut me temë...

SBASHK-u ende po i shqyrton se cilat hapa do t`i ndjekë pas shkëputjes së kontratës kolektive nga MASHTI

Më 21 nëntor Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) shkëputi Kontratën Kolektive të nënshkruar në vitin 2021 me Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencë...

MASHTI: Mësimdhënësit i janë përgjigjur pozitivisht vendimit, dalja e nxënësve në shkolla lë për të dëshiruar

E shtuna është ditë e rregullt mësimi për nxënësit e klasave nga e parë deri në të tetën, ashtu siç do të jenë edhe shtatë ...

Jasharaj për deklarimet e Nagavcit: kjo vërsulja me inspektorë na ngjanë vitet e okupimit

Rrahman Jasharaj, kryetar i SBASHK-ut i ka komentuar deklarimet ministres së Arsmit, Arbërie Nagvci se nesër inspektorët e arsimit do të dalin në terren për të ...