Postet nga: Masakra e Srebrenicës

‘Nënat e Srebrenicës’ ngrenë padi kundër Holandës

Të afërm të viktimave të Masakrës së Srebrenicës ngritën padi kundër Holandës në Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut në Strasburg.

Ekspozitë në Srebrenicë për fëmijët e harruar të luftës boshnjake

Në Srebrenicë do të hapet një ekspozitë që synon t’i kujtojë njerëzve stigmën dhe diskriminimin me të cilin ende përballen fëmijët e lindur në ...

Mogherini dhe Hahn: Përpjekjet për të rishkruar historinë janë të papranueshme

Dy zyrtarë të lartë të Bashkimit Evropian, të cilëve u ka kaluar mandati, Federica Mogherini, përfaqësuese e Lartë e BE-së dhe Johanes Hahn, komisionar për Zgjerim, ...

Haradinaj: Masakra e Srebrenicës na kujton një epokë të errët

Më rastin e 24 vjetorit të masakrës së Srebrenicës, kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj ka thënë se kjo masakër, na e kujton një epokë të errët ...

Reagimet pas dënimit me burg të përjetshëm për Radovan Karaxhiqin

Pas vendimit të Tribunalit të Hagës për të dënuar me burg të përjetshëm, ish-liderin e serbëve të Bosnjës, Radovan Karaxhiq, kanë ardhur edhe ...

Akademikët: Komisionet serbe të Bosnjës kërkojnë të ndryshojnë të vërtetën

Akademikë ndërkombëtarë paralajmëruan në një letër të hapur se komisionet e krijuara së fundmi nga Republika Srpska për të hetuar krimet e luftës në ...

Serbët e Bosnjës krijojnë panel për ri-ekzaminimin e viktimave të Srebrenicës

Qeveria e Republikës së serbëve të Bosnjës ka krijuar një panel të ri të enjten për të ri-ekzaminuar numrin e viktimave në Srebrenicë dhe Sarajevë, gjatë ...

Prokurori: Holanda të lirohet nga përgjegjësia për Srebrenicën

Gjykatës së Lartë në Holandë iu kërkua të përmbysë një vendim që e mban këtë vend pjesërisht përgjegjës për vdekjen e rreth 300 ...