Postet nga: masakra e izbicës

Gjykimi i Muhamet Alidemajt për masakrën e Izbicës, dëshmitari përlotet kur kujton vrasjen e 12 fëmijëve të fshatit

Një i mbijetuar i masakrës së Izbicës është dëgjuar sot në cilësinë e dëshmitarit në Gjykatën e Prishtinës në gjykimin kundër Muhamet ...

Rrëfimet e dëshmitarëve në gjykimin ndaj Muhamet Alidemaj, i akuzuar për krime lufte në masakrën e Izbicës

Dy dëshmitarë të propozuar nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës janë dëgjuar në seancën e së enjtes në Gjykatën e Prishtinës në ...

Gjykimi i Muhamet Alidemajt për masakrën e Izbicës, tre dëshmitarë dëshmojnë për masakrimin e familjarëve të tyre

Tre dëshmitarë janë dëgjuar sot në Gjykatën e Prishtinës në gjykimin e Muhamet Alidemajt, i akuzuar për krime lufte ndaj popullatës civile, konkretisht pë...

Gjykimi i Muhamet Alidemajt për masakrën në Izbicë, dëshmitari rrëfen për vrasjen e babait, kufoma e të cilit u gjet në Serbi

Në Gjykatën e Prishtinës ka vazhduar gjykimi i Muhamet Alidemajt, i akuzuar për krime lufte ndaj popullatës civile gjatë masakrës në Izbicë të Drenicës.

Osmani dhe Kurti: Serbia kreu gjenocid në Kosovë

Sot bëhen 24 vjet nga masakra e Izbicës, ku më 28 mars 1999, forcat policore dhe ushtarake serbe, pas rrethimit të mijëra civilëve të fshatit Izbicë dhe vendbanimeve pë...

Gjykimi për krime lufte, dëshmitari rrëfen momentin kur forcat serbe ishin futur në fshatin Izbicë

Islam Dani, është rrëfyer sot në cilësinë e dëshmitarit në gjykimin ndaj të akuzuarit për krime lufte gjatë viteve 1998-99, Muhamet Alidemaj.

Ngrihet aktakuzë kundër një personi për masakrën e Izbicës

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur aktakuzë kundër M.A, i nacionalitetit shqiptar, me vendbanim në Beograd, shtetas i Republikës së Serbisë, nën ...

I arrestuari për masakrën në Izbicë është shqiptar

Një person është arrestuar në lidhje me dyshimet për pjesëmarrje në masakrën e Izbicës, gjatë luftës më 1999 në Kosovë.