Postet nga: Manifesta

Mbi 30 mijë vizita të realizuara në hapësirat e bienales ‘Manifesta'  

Një interesim i madh është treguar nga qytetarët vendas dhe të huaj për të parë aktivitetet e prezantuara në kuadër të Bienales “Manifesta 14” që po mbahet në ...

A është mëkat që u linda shqiptar në Kosovë?

Një nga problemet që e preokupon shoqërinë kosovare është rruga e ngadaltë e integrimit të Kosovës në Bashkimin Evropian.

‘Manifesta 14’ sjell në Prishtinë fondin arkivor të muzeut ‘Marubi’

Dhjetëra fotografi e materiale nga Muzeu Kombëtar i Fotografisë, “Marubi” të Shkodrës janë ekspozuar në Muzeun Etnologjik të Kosovës.

Prishtina mikpritëse e “Manifestës, Bienales Evropiane Nomade”

Edicioni i 14 “Manifestës, Bienale Evropiane Nomade”, që mbledh mbi 100 artistë nga 30 shtete, kësaj radhe mbahet në Prishtinë dhe për herë të parë në një qytet të Ballkanit ...

Kurti nga Manifesta: Komuniteti kulturor i Kosovës përfiton duke ndërtuar ura të bashkëpunimeve të reja

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti me rastin e hapjes së edicionit të 14-të të festivalit “Manifesta”, ka thënë se komuniteti i kulturor i Kosovës përfiton duke ...

Osmani nga 'Manifesta': Askush më shumë se Kosova nuk e meriton më shumë liberalizimin e vizave

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani në hapjen e edicionit të 14-të festivalit “Manifesta”, ka përmendur rëndësinë e liberalizimit të vizave për popullin e Kosovës.

'Manifesta', debat i hapur me tre kryetarë të komunave për rimarrjen e hapësirave publike

Festivali "Manifesta 14", e cila sot është hapur në Prishtinë, së bashku me Rrjetin për Gazetari Hulumtuese (BIRN), do të organizojnë një panel diskutimi me temën e rimarrjes së ...

Kurti: ‘Manifesta’ është një mundësi e mirë e promovimit të vlerave të Kosovës

Kryeministri Albin Kurti, në mbledhjen e 89-të të Qeverisë së Kosovës ka thënë se festivali “Manifesta” është një mundësi e mirë për të promovuar vlerat, artin ...