Postet nga: Manifesta 14

Karrocat në shërbim të artit, Lulzim Zeqiri shpjegon domethënien e instalacionit ‘The Lightness of the Weight’

Pesë karroca të dorës, që shërbejnë për bartje, janë vendosur në sheshin “Adem Jashari”,  në një hapësirë në mes të objektit të Komunës së Prishtinë...

‘The Economist’ shkruan për ‘Manifestën 14’ – Prishtina, vendi i parë në Ballkan që organizon këtë ngjarje

Gazeta prestigjioze “The Economist” i ka kushtuar një hapësirë të veçantë Bienales nomade “Manifesta 14”, nikoqir i së cilës sivjet është kryeqyteti kosovar, Prishtina.

Prishtina mund të akomodojë deri në 7 mijë turistë

Muaji korrik dhe gusht shënojnë periudhën kur kryeqyteti i Kosovës ka numër më të madh të turistëve si shkak i pushimeve, ardhjes së diasporës ...

Manifesta, Bienalja Nomade Evropiane vjen në Prishtinë për edicionin e 14-të (VIDEO)

Bienalja Nomade Evropiane ‘Manifesta 14’, vjen në Prishtinë, me një program arti, shfaqje, ngjarje dhe punëtori me qëllim fuqizimin e qytetarëve të rimarrin hapësirën publike.

‘StoryLab’ organizon punëtori për shkrimin fantastiko-shkencor

Iniciativa ndërdisiplinare për art dhe kulturë, “StoryLab” do të organizojë një punëtori për shkrimin fantastiko- shkencor.

Shpaloset programi i ‘Manifesta 14’, 100 ditët e Prishtinës në qendër të vëmendjes botërore

“Manifesta 14” ka shpallur sot programin konceptual të Bienales Nomade Evropiane, e cila do të mbahet nga 22 korriku deri më 30 tetor 2022 në Prishtinë.

‘Manifesta 14’ prezantoi rezultatet e anketës me qytetarë pak muaj para fillimit të saj në Prishtinë

Ekipi i “Manifestës 14”, e cila këtë vit mbahet në Prishtinë, ka prezantuar të martën në mbrëmje (15.02.2022) rezultatet e anketës publike dhe konsultimeve të realizuar me ...

Nënshkruhet memorandumi i mirëkuptimit për Manifestën e Prishtinës     

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit e Kosovës, Vlora Dumoshi dhe drejtoresha e “Manifestas",  Hedwig Fijen nënshkruan sot një memorandum mirëkuptimi përmes së cilit garantohet ...