Postet nga: lumenjtë

50 organizata me letër të hapur drejtuar kryeministrit Kurti

Në ditën Botërore të Ujit, 50 organizata të shoqërisë civile i janë drejtuar me një letër të hapur kryeministrit të vendit Albin Kurti.

Britma e heshtur e lumenjve të ngufatur

Lumenjtë e Kosovës vazhdojnë të ndoten nga ujërat e zeza, qytetarët shprehen të dëshpëruar për mungesën e rrjetit të kanalizimit, derisa raportet ndë...

Cilat janë sfidat e ndotjes së lumenjve dhe menaxhimit të mbeturinave në Kosovë?

Ndotja më e madhe e lumenjeve shkaktohet nga derdhja e ujërave të zeza nga shtëpitë dhe bizneset, fshatrat përreth lumenjve përballen ende me mungesën e ...

Ndotje ndërkufitare: Përmbytjet nxjerrin në sipërfaqe “ishujt” e plastikës në Fierzë

Ndotja e liqenit të Fierzës nga mbetjet plastike dhe ato inerte u bë e dukshme pas reshjeve të fundit në zonat që shërbejnë si ujëmbledhës i ...

PEN prezanton rezultatet laboratorike të lumit Sitnica dhe Drenica

Organizata jo-qeveritare PEN (Peer Educators Network) ka prezantuar rezultatet laboratorike të lumit Sitnica dhe Drenica. Këto rezultatet prezantohen në kuadër të kampanjës “Clean Water Crisis” (Kriza pë...

KOSID me analizë për 'Shkeljet ligjore, që po shterin lumenj'

KOSID ka publikuar analizën ligjore 51 faqëshe të quajtur “Shkeljet ligjore, që po shterin lumenj”. Ky hulumtim adreson shkeljet ligjore që janë bërë me ndërtimin e hidrocentraleve ...

Licencat për ‘Kelkos’-in, Komisioni Hetimor mblidhet prapë

 

KDI: Tre vitet e fundit janë dhënë 1 miliardë euro për ndërtimin e rrugëve dhe rrjeteve të kanalizimit

Instituti Demokratik i Kosovës, sot në Ditën Ndërkombëtare të Ambientit ka treguar vlerat e kontratave të cilat janë ndarë këto tre vite për rrugë...