Postet nga: Lumbardhi

VIDEO - Ndotja e Lumbardhit prej ujërave të zeza

Lumi Lumbardh, i cili kalon nëpër Prizren sot është ndotur në masë të madhe nga ujërat e zeza.

Prizren, kërkohet dënimi i ish-inspektorit të Komunës

Në gjykimin e ish-inspektorit të Drejtorisë së Inspektorateve të Komunës së Prizrenit, Avdulla Gashit, sot është dhënë fjala përfundimtare.

Shtyhet gjykimi ndaj ish inspektorit Avdulla Gashi, akuzohet se lejoi ndërtimin në rrjedhën e ‘Lumbardhit’

Rasti ku ish inspektori po akuzohet se ka lejuar investitorin që në mënyrë të paligjshme një pjesë të objektit ta ndërtoj në pronë shoqërore-publike, përkatësisht ...

Për 360 ditë pune pritet të kryhet regjenerimi i brigjeve të Lumbardhit në Prizren

Sot ka filluar puna për regjenerimin e brigjeve të Lumbardhit në Prizren.

Lumbardhi i Deçanit, aty ku nisi misioni i madh i pajtimeve të shqiptarëve (VIDEO)

Në muajin shkurt të vitit 1990 në Lumbardh të Deçanit, filloi një nga ngjarjet më të rëndësishme të historisë moderne të Kosovës.

“E bonëm adetin”: Organizimi i “BunarFest” në Lumbardhin e Prizrenit

Me moton “E bonëm adetin” është mbajtur festivali “BunarFest” apo lëshimi me goma në Lumbardhin e Prizrenit.

Në shtratin e Lumbardhit mblidhen 108 thasë mbeturina

Shoqata e Bjeshkatarëve “Sharri” dhe “Bunarfest”, sot kanë ndërmarrë një aksion për pastrimin e lumit Lumbardh, ku janë grumbulluar 108 thasë mbeturina.

Mbushet me ujë lumi në Grykën e Deçanit (VIDEO)

Niveli i ujit në Grykën e Deçanit ka filluar të rritet për shkak të reshjeve të shiut të ditëve të fundit.