Postet nga: Lugina e Preshevës

‘Jeta në Kosovë’ në Preshevën e Vogël me Shumë Parti

‘Jeta në Kosovë’ në Preshevën e Vogël me Shumë Parti

Ekipi i “Jeta në Kosovë” ka shkuar në Preshevë dhe do të transmetojë një debat me përfaqësuesit e partive politike shqiptare të cilat synojnë ta marrin kontrollin e ...

Jeta në Kosovë: Zgjedhjet Lokale në Preshevë

Jeta në Kosovë: Zgjedhjet Lokale në Preshevë

Këtë të enjte në “Jeta në Kosovë” shkon në Preshevë. Kush do të jetë kryetari i ardhshëm i Komunës së Preshevës?

Halimi: Lugina e Harruar nga Kosova e Shqipëria

Halimi tha për KALLXO.com se situata politike në Kosovë po ndikon në tri komunat jugore të Serbisë ku jetojnë shqiptarët.

Kamberi: Kosova e Fortë dhe Stabile, Garanci për Luginën e Preshevës

Shaip Kamberi, njëri nga dy deputetët e komunitetit shqiptar në Parlamentin serb, në një intervistë për KALLXO.com thotë se diskriminimi i shqiptarëve në Serbi po ...

Protestë në Preshevë për Librat Shkollorë nga Kosova

Protestuesit u mblodhën në Preshevë të enjten nën moton "I duam tekstet shkollore në gjuhën shqipe", duke bërë thirrje për lirimin e teksteve shkollore nga ...

Marrëveshja për Diplomat Nis të Zbatohet nga 1 Marsi

Marrëveshja për njohjen reciproke të diplomave mes Kosovës dhe Serbisë do të fillojë të zbatohet nga data 1 mars. Kështu janë dakorduar delegacionet e të dy vendeve ...

Problemet me Tekstet Serbi-Kosovë Godasin Arsimimin e Nxënësve

Zyrtarët e Beogradit janë duke vazhduar ndalimin e përdorimit të teksteve shkollore të Kosovës, në jug të Serbisë, duke pretenduar se ato janë politikisht të papranueshme, por ...