Postet nga: lufta kundër terrorizmit

Shefi i Pentagonit në detyrë, me mesazh kontradiktor mbi trupat në Afganistan

Sekretari i Mbrojtjes në detyrë, Christopher Miller dërgoi një mesazh konfuzues lidhur me luftën globale të udhëhequr nga SHBA kundër terrorizmit, në një atmosferë të shtimit ...

‘Ofrojuni Xhihadistëve Kosovarë Rehabilitim për të Luftuar Ekstremizmin’

Shumë pak dihej për luftëtarët xhihadistë kosovarë deri në verën e vitit 2014, kur shërbimet e sigurimit arrestuan papritur dhjetëra terroristë të dyshuar, përfshirë ...

Imami Shqiptar, Frikë dhe Dëshpërim për Sirinë

Gentjan Mara e njeh Sirinë mirë. Imami shqiptar kaloi atje gati nëntë vjet nga jeta e tij duke mësuar teologjinë islamike ndërsa jetonte në kryeqytetin, Damask.

Arrestohen dy të Dyshuar për Financim të Terrorizmit

Policia e Kosovës në dy raste të ndara ka arrestuar dy persona të dyshuar për lidhje me organizatat terroriste dhe financim të apo lehtësim të terrorizmit.

Ekskluzive: Rekrutët Kosovarë të ISIS (Dokument)

Gjashtë kosovarë të etnisë shqiptare, të cilët i janë bashkuar të ashtuquajturit Shtet Islamik apo ISIS, në vitin 2013, kishin njohuri të vogël ndaj ligjit islam dhe nuk u ...

Hyseni: Asnjë Kosovar Nuk ka Shkuar në Siri qe Nëntë Muaj

Kosova tashmë i ka plotësuar kriteret e kërkuara nga Komisioni Evropian për liberalizimin e vizave, tha sot ministri i brendshëm i Kosovës, Skënder Hyseni ...

‘Masë Edukative’ Për të Miturën që Donte të Shkonte në Siri

Një trup gjykues nga Gjykata Themelore në Gjilan i ka caktuar masën edukative prej një viti të mirutës A.S. e cila u kap nga policia përderisa ...

Aktakuzë për Pjesëmarrje në Siri, Rasti i Dytë Brenda Javës

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit, F. B., për veprën penale të organizimit dhe pjesëmarrjes në grup terrorist.