Postet nga: Lufta e Dytë Botërore

Mbishkrimet sovjetike nën një pyll gjerman

Ushtarë nga i gjithë Bashkimi Sovjetik lanë gjurmët e tyre në muret e një objekti tepër sekret të ndërtuar nga nazistët.

Polonia kërkon nga Gjermania 1.3 trilion dollarë dëmshpërblim për dëmet gjatë Luftës së Dytë Botërore

Qeveria polake ka thënë se do t'i kërkojë Gjermanisë dëmshpërblim prej 1.3 trilion dollarëve, për shkak të dëmeve të shkaktuara në Luftën e ...

Konfirmohen deklaratat e Jusuf Buxhovit për rolin e Xhafer Devës në shpëtimin e hebrenjve

Historiani Jusuf Buxhovi ka deklaruar gjatë intervistës në emisionin “Kallxo Përnime” se Xhafer Deva nuk ka urdhëruar apo ka qenë i përfshirë në deportimin dhe vrasjen ...

Doracaku për historinë e Holokaustit do t’i bashkëngjitet kurrikulës në shkollat e Kosovës

Nxënësit e klasave të nënta dhe të dymbëdhjeta të shkollave të Kosovës do të mësojnë për historinë e Holokaustit - gjenocidin ndaj hebrenjve ...

Ushtarët shqiptarë asgjësojnë një bombë 500-kilogramëshe të kohës së Luftës së Dytë Botërore

Forcat e xhenios të Ushtrisë Shqiptare kanë asgjësuar sot një bombë të kohës së Luftës së Dytë Botërore.

Thaçi dekoron të rënët e Luftës së Dytë Botërore

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi i ka dekoruar me urdhrin “Hero i Kosovës” tre të rënë gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Flamuri i Kosovës për herë të parë në katedralen 'Notre Dame' të Parisit

Ambasadori i Kosovës në Francë, Qëndrim Gashi ka njoftuar se flamuri i Kosovës për herë të parë është vendosur në katedralen 'Notre Dame' të Parisit.

Kroacia gjen trupa viktimash, dyshohet të jenë nga Lufta e Dytë Botërore

Zyrtarët lajmërojnë se një total prej 25 trupash personash të dyshuar se kanë vdekur në Luftën e Dytë Botërore ose në periudhën pasluftës u zhvarrosë...