Postet nga: liria e medias

Media si tabelë qitjeje për politikanë e zhurmues

Media nuk është imune ndaj kritikave për përmbajtjet e saj e për mënyrën se si prenzanton lajmet a përmbajtje tjera. Megjithatë, kritika ndaj kë...

Shqipëria 20 vende më poshtë në Indeksin e Lirisë së Medias

Organizata Reporterë pa Kufi renditi Shqipërinë në vend të 103 në Indeksin e Lirisë së Medias për vitin 2021, duke cituar rregullimin partizan të medias dhe kërcënimet në ...

Aktakuza e paprecedentë e Prokurorisë që cenon lirinë e mediave  

Me pesë rreshta akuzë e dy faqe në total, prokurori i Prishtinës, Remzush Latifi është mjaftuar që të paraqesë njërën nga aktakuzat më të çuditshme në Republikë...

Shqipërisë i kërkohet anulimi i Agjencisë për Media dhe Informim

Aleanca Për Liri të Mediave dhe Përgjigje të Shpejtë i ka kërkuar Partisë Socialiste në Shqipëri që të heqë dorë menjëherë nga planet për ...

Thirrje për aplikime për artikuj dhe video në fushën e lirisë së medias

Komiteti i Shqiptarëve në Helsinki, në bashkëpunim me Ambasadën e Holandës në Tiranë, kanë hapur thirrje për aplikime për artikuj, video të avancuara në ...

BE kritikon kufizimin e lirisë së mediave në disa vende anëtare

Bashkimi Evropian paralajmëroi të mërkurën për “zhvillime shqetësuese” sa i përket lirisë së mediave në vendet anëtare lindore: Hungari, Poloni dhe Slloveni.

Ana Bërnabiq kërkon ndjesë pas arrestimit të gazetares serbe

Pasi një gazetare u arrestua për raportimin e kushteve të këqija në një spital, kryeminstrja e Serbisë ka premtuar të tërheqë një rregullore të re që penalizon ...

Platforma Rajonale e Ballkanit reagon për sulmin ndaj gazetares kosovare nga personeli i Simiq

Platforma Rajonale e Ballkanit Perëndimor për Avokimin e Lirisë së Medias dhe Sigurisë së Gazetarëve, ka dënuar sulmin fizik nga personeli i Sllavko Simiqit ndaj ekipit ...