Postet nga: Lija e majmunëve

Çka është lija e majmunëve?

Rastet e lisë së majmunit janë një sëmundje e rrallë por pak e njohur. Infeksionet janë zakonisht të lehta dhe rreziku për popullatën e përgjithshme është ...

Ministria e Shëndetësisë konfirmon rastin e dyshimtë me linë e majmunëve

Ministria e Shëndetësisë, përkatësisht, Instituti Kombëtar Shëndetësisë Publike të Kosovës, ka konfirmuar një rast të dyshimtë me linë e majmunëve.

Shqipëri, rekomandohet vaksina për kontaktet e afërta në rast të shfaqjes së lisë së majmunëve

Komiteti i Ekspertëve të Imunizimit në Shqipëri, ka rekomanduar vaksinën e lisë së majmunëve, për kontaktet e afërta dhe personelin shëndetësor, në ...

OBSH: Përhapja e lisë së majmunëve mund të jetë vetëm ‘maja e ajsbergut’

Shefja e gatishmërisë për pandeminë nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, OBSH, Sylvie Briand thotë se përhapja 'e pazakontë' e virusit mund të frenohet ...

Asnjë rast i regjistruar me 'Linë e Majmunit' në Kosovë

Dafina Gexha- Bunjaku zëvendësministre e Shëndetësisë, tha se në Kosovë nuk është regjistruar asnjë rast i dyshuar i 'Lisë së Majmunëve'.

Lija e majmunëve konfirmohet edhe në Çeki dhe Slloveni

Emiratet e Bashkuara Arabe, Republika Çeke dhe Sllovenia, janë tre shtetet e reja ku janë shfaqur raste me linë e majmunëve.

OBSh: Bota po përballet me sfida të frikshme

Bota po përballet me sfida "të frikshme", duke përfshirë COVID-in, luftën në Ukrainë dhe linë e majmunëve, ka paralajmëruar kreu i Organizatës Botërore ...

Simptoma që tregon se duhet të keni kujdes nga lija e majmunit

Shtatë raste të lisë së majmunëve janë konfirmuar në Mbretërinë e Bashkuar që nga 7 maji. Infeksioni është një virus vdekjeprurës që është më i zakonshmi në Afrikë...