Postet nga: Lija e majmunëve

IKShPK blen testet e para për detektimin e lisë së majmunëve

Instituti i Shëndetësisë Publike në Kosovë ka blerë 1 mijë teste për detektimin e Lisë së Majmunëve.

Më shumë se 1 mijë raste të lisë së majmunëve në botë

Janë gjithsej 1 mijë e 177 persona të infektuar me linë e majmunëve në botë, raporton Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC).

Instituti i Shëndetit Publik planifikon blerjen e 1,000 testeve për linë e majmunëve

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, do të blejë teste për identifikimin e virusit të lisë së majmunëve, në vlerë prej 6 mijë e 132 ...

Gjendja shëndetësore e pacientit të dyshuar për linë e majmunëve është drejt përmirësimit

Gjendja e pacientit të dyshuar me linë e majmunëve i cili është shtruar në një repart të veçantë të Klinikës Infektive në Qendrën Klinike Universitare të ...

Dyshimet për linë e majmunëve, mostrat dërgohen sot për testim në Holandë

Mostrat e rastit të parë të dyshuar për linë e majmunëve në Kosovë do të dërgohen sot për testim (analiza laboratorike) në laboratorin e OBSH-së, në ...

Çka është lija e majmunëve?

Rastet e lisë së majmunit janë një sëmundje e rrallë por pak e njohur. Infeksionet janë zakonisht të lehta dhe rreziku për popullatën e përgjithshme është ...

Ministria e Shëndetësisë konfirmon rastin e dyshimtë me linë e majmunëve

Ministria e Shëndetësisë, përkatësisht, Instituti Kombëtar Shëndetësisë Publike të Kosovës, ka konfirmuar një rast të dyshimtë me linë e majmunëve.

Shqipëri, rekomandohet vaksina për kontaktet e afërta në rast të shfaqjes së lisë së majmunëve

Komiteti i Ekspertëve të Imunizimit në Shqipëri, ka rekomanduar vaksinën e lisë së majmunëve, për kontaktet e afërta dhe personelin shëndetësor, në ...