Postet nga: ligji për pagat

Ekzekutohen pagat me koeficient të ri për punëtorët e sektorit publik

Ministria e Financave dhe Ministria e Punëve të Brendshme kanë njoftuar të gjithë zyrtarët publikë se sot do të disbursohen pagat e para sipas Ligjit për Paga.

Vlera e koeficientit dyfishon pagat e drejtorëve të institucioneve të kulturës

Qeveria e Kosovës ka njoftuar sot se vlera e koeficientit për pagat në sektorin publik do të jetë 105 euro për vitin 2023.

Këshilli Prokurorial kërkon nga Avokati i Popullit të dërgojë Ligjin për Pagat në Gjykatën Kushtetuese

Këshilli Prokurorial i Kosovës iu ka drejtuar me kërkesë Avokatit të Popullit që të dërgojë Ligjin për Pagat në Sektorin Publik në Gjykatën Kushtetuese ...

Koeficientet për krijuesit dhe performuesit e artit sipas Ligjit për pagat

Sipas Ligjit për paga në sektorin publik, krijuesi dhe performuesit e kulturës dhe artit janë të ranguar në tetë klasa. Pozita Drejtues i lartë 1 - Klasa 1, që pë...

Ligji i pagave, kryetarët do të paguhen në bazë të numrit të banorëve të komunës që udhëheqin

Ligji i ri për paga në sektorin publik, parasheh që kryetarët e komunave të Kosovës të paguhen në bazë të numrit të banorëve që ka komuna ...

Konsorciumi për të Drejtat e Punës shpreh shqetësim për miratimin e Ligjit të Zyrtarëve Publikë dhe atë të Pagave

Konsorciumi për të Drejtat e Punës dhe Koalicioni për Drejtësi Shoqërore dhe të Drejta Socio-Ekonomike janë shprehur të shqetësuar në lidhje me miratimin e ...

Ligji për zyrtarë publikë, Lushtaku tregon një 'mesele' për pushkatimet dhe dhunimet gjatë Luftës së dytë botërore

Në Komisionin që ishte thirrur për të shqyrtuar në parim Projektligjin për zyrtarët publikë, deputeti nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Mërgim ...

AAK përmes një amendamenti kërkon rritjen e pagave deri në 30% deri në miratim të Ligjit

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK)ka mbajtur sot një tryezë diskutimi me temë "Projektligji i Buxhetit të Kosovës për vitin 2023 – Ligji i Pagave”.