Postet nga: Ligji për OJQ

Thaçi falënderon deputetët që votuan kthimin në rishqyrtim të Ligjit për OJQ-të

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, ka falënderuar deputetët e Kuvendit të Kosovës të cilët në seancën e sotme votuan për miratimin e rekomandimeve ...

Kuvendi miraton kthimin në rishqyrtim të Ligjit për OJQ-të

Kuvendi i Kosovës ka miratuar vendimin e Presidentit të Republikës së Kosovës për kthimin e Ligjit nr. 06/L-043 për Lirinë e asociimit në organizata joqeveritare.

Kosnett i bën thirrje Kuvendit t’i votojë propozimet e Thaçit për Ligjin për OJQ-të

Ambasadori i SHBA-së në Prishtinë Philip Kosnett, i ka bërë sot thirrje Kuvendit të Kosovës të votojë në favor të amendamenteve të propozuara nga presidenti Hashim Thaçi ...

A po përfitojnë kundërligjshëm institucionet mikrofinanciare?

Institucionet mikrofinanciare (IMF) në Kosovë janë të regjistruara si Organizata joqeveritare (OJQ). Sipas Ligjit për OJQ-të, ato kanë mision bamirës. Por, jo rrallë dyshohet në këtë mision, ...

Për shkak të paqartësive, shtyhet votimi i Ligjit për Lirinë e Asocimit të OJQ-ve

Në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës me kërkesë të presidentit të vendit, Hashim Thaçi është kthyer prapë në Kuvend Ligji për Lirinë e ...

Shoqëria civile kërkon të mos votohet ligji për OJQ-të

Përfaqësues të organizatave jo-qeveritare të Kosovës janë mbledhur para ndërtesës së Kuvendit të Kosovës për të kërkuar nga deputetët që mos ...

OJQ-të me aktivitet informues për deputetët, kundër vjedhjes së 160 milionë eurove

Rreth 300 organizata të shoqërisë civile janë bashkuar për ta parandaluar vjedhjen e kapitalit të sektorit joqeveritar dhe rrezikimin e funksionimit të këtij sektori, në përgjithësi, ...

Fati i Ligjit për OJQ-të mbetet në duart e deputetëve

Pasi kishte marrë marrë qëndrimin e dhjetra OJQ-ve të Kosovës rreth Ligjit për Lirinë e Asocimit në Organizata Joqeveritare, të miratuar nga Kuvendi i Republikës së ...