Postet nga: Ligji për Festat Zyrtare

Qeveria kërkon që për festat zyrtare që bien në fundjavë të mos ketë pushim ditëve të javës

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme i ka proceduar Kuvendit mendimin lidhur me nismën legjislative për Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit pë...

A duhet të jetë festë zyrtare 12 qershori - Dita e Çlirimit?

Këtë 12 qershor (e mërkurë) u kremtua 20 vjetori i çlirimit, datë kjo e cila nuk është festë zyrtare në Republikën e Kosovës, por i përket festave ...

Ligji për festat zyrtare në Kosovë i paharmonizuar me BE-në

Deputetët e Kuvendit të Kosovës konsiderojnë që Ligji për Festat Zyrtare në Republikën e Kosovës duhet të ndryshojë, pasi që sipas tyre, në ligj ka ...

Mungesa e kuorumit shtyen votimin e Projektligjit për festat zyrtare

Për shkak të mungesës së kuorumit sot në Kuvend nuk është hedhur në votim shqyrtimi i parë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 03/...

Komisioni parlamentar miraton 3 ditë memoriale të komuniteteve të Kosovës

Komisioni parlamentar për të Drejtat, Interesat e Komuniteteve dhe për Kthim ka miratuar 15 shkurtin dhe 28 qershorin si data memoriale për komunitetin serb ndërsa 24 qershorin si ditë ...

Festat e Zgjatura të Punëtorëve në Vendin e Papunësisë

Kosova ka 11 festa zyrtare, ndërsa sipas ligjit nëse ndonjëra prej tyre bie në ditë vikendi, pushohet në ditën e parë të punës.