Postet nga: Ligji i ri

Hyn në fuqi Ligji i ri për rregullat e trafikut rrugor, prej sot dënimet në komunikacion janë më të ashpra

Nga 3 prilli 2024 ka hyrë në fuqi Ligji i ri për Rregullat e Trafikut Rrugor, me anë të të cilit janë ashpërsuar gjobat për shkelësit e rregullave ...

Projektligji 'problematik' i kinematografisë, përplas kineastët mes vete dhe Ministrinë e Kulturës

Më në fund, pas një udhëtimi të gjatë të projektligjit të kinematografisë nëpër komisione dhe grupe të ndryshme punuese, i njëjti pritet të shqyrtohet në fund ...

Kryetari i KPM: Kërkesë e shoqërisë që portalet audio-vizuele të hyjnë në kuadër të KPM-së

Xhevat Latifi kryetar i Komisionit të Pavarur për Media, gjatë ditës ka paraqitur Raportin vjetor të institucionit që drejton për vitin 2020, në Komisionin për Qeverisje Lokale, ...

Kush do të vendosë për punësimet në agjencitë e pavarura?

Drejtori i Zyrës Ligjore në Ministrinë e Administratës Publike (MAP), Naser Shamolli ka thënë se sipas Ligjit për organizimin dhe funksionimin e administratës shtetërore ...

Qeveria përgatit ligjin për ndalimin e lojërave të fatit

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka njoftuar se Qeveria ka përgatitur ligjin e ri i cili do të ndalojë lojërat e fatit.

Kryetarët me kompetenca shtesë me ligjin e ri për dhënien në shfrytëzim të pronës komunale

Komisioni për Administratë Publike ka miratuar shqyrtimin e propozim ndryshimeve për Projektligjin për dhënien në shfrytëzim dhe këmbimin e pronës së paluajtshme të ...

Holanda ndalon mbulesën e fytyrës në ndërtesat publike

Parlamenti holandez ka miratuar një ligj për të ndaluar “mbulesën e fytyrës”, duke përfshirë rrobat islamike në ndërtesat publike.

Bosnja e shqetësuar për pronat e ish-Jugosllavisë

Një ligj i ri që e lejon Zagrebin të japë me qira prona në Kroaci që janë trashëguar nga republika të tjera nga ish-Jugosllavia, por që janë lënë ...