Postet nga: Librat shkollorë

A duhet të pajisen fëmijët parashkollorë me libra? - Prindërit në mes dy zjarresh

Sigurimi i librave për fëmijët në nivelin parafillorë nuk është i obligueshëm, ndërsa në anën tjetër edukatorët nuk e kanë të caktuar ...

LVV deklarohen për mospjesëmarrjen në seancën e jashtëzakonshme për çështjen e librave

Deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje në Komisionin për Arsim, deklaruan se nuk kanë marrë pjesë sot në seancën e jashtëzakonshme pasi për ta është ...

Çështja e librave, LDK kërkon dorëheqjen e Nagavcit

Lidhja Demokratike e Kosovës ka kërkuar dorëheqjen e ministres së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arbërie Nagavci pas vendimit lidhur me blerjen e librave shkollorë, pasi ...

Polemika mes Frashër Demajt dhe Muzafer Shalës rreth dixhitalizimit të librave

Kandidati për deputet nga LDK, Frashër Demaj dhe ish-ministri i Inovacionit nga PDK, Muzafer Shala, janë përfshirë në polemika në debatin ‘Kallxo Pernime’ në lidhje me tekstet ...

Mbi 100 Formulime me Gjuhë Diskriminuese në Tekstet Shkollore

Sipas analizës së teksteve shkollore të nivelit të mesëm të lartë, në Kosovë të realizuar nga Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) janë ...

Kryetari i Preshevës: Duam Libra Pavarësisht Kush i Sjell

Duke iu drejtuar studentëve të ISPE-së Shqiprim Arifi tha fjalët e tij edhe për librat e nxënësve shqiptarë të Luginës së Preshevës, pë...

Djegia Milionëshe e Librave Shkollorë në Kosovë

Me çdo vit shkollor që kalon, tavani i Ilire Berishës ngjason më shumë një biblioteke, e mbushur me libra që i janë dhënë vajzës së saj falas ...