Postet nga: LGBTQI+

Flamuri i komunitetit LGBTQI+ vendoset para Rektoratit, Universiteti i Prishtinës shënon "Javën e Krenarisë"

Universiteti i Prishtinës ka bërë të ditur se për të shënuar “Javën e Krenarisë” ka ngritur flamurin LGBTQI+ në mjediset e Rektoratit të Universitetit.

'Kemi qenë dhe do t’jemi', slogani i 'Javës së Krenarisë'

Me sloganin "Kemi qenë dhe do t`jemi", do të organizohet edicioni i tetë i "Javës së Krenarisë" në Kosovë, që do të fillojë të hënën, më 03.06.2024.

Personat LGBTI druajnë të tregojnë orientimin e tyre seksual në vendin e punës

Frika nga mospranimi, presioni, madje edhe frika prej largimit nga puna bën që 73 për qind e personave të komunitetit LGBTI (lesbiket, homoseksualët, biseksualët, transgjinorët, ndë...

Orban kundër federalizmit dhe "ofensivës LGBTQ" të BE-së

Kryeministri i Hungarisë, Viktor Orban, të shtunën ka sulmuar Bashkimin Evropian për, siç ka thënë ai, ndërmarrjen e një “ofensive LGBTQ”, duke thënë se qeveria ...

PE kritikon Italinë për kufizimet ndaj prindërve të së njëjtës gjini

Parlamenti Evropian ka dënuar shkeljen e të drejtave të prindërve të së njëjtës gjini nga Qeveria ultra-konservatore e Italisë, pasi ekzekutivi italian urdhëroi qytetin e ...

Lufta e zbehtë ndaj gjuhës së urrejtjes në rrjetet sociale

Në tingujt e muzikës e me pranin e ngjyrave të ylberit, 9 qershori i këtij viti kishte mbledhur me qindra persona në sheshin “Skënderbeu” në Prishtinë për ...