Postet nga: leximi

Bibliotekat, lexuesit dhe pandemia

Që prej marsit të 2020-tës, bibliotekat komunale të Kosovës si dhe Biblioteka Kombëtare janë mbyllur e rihapur sipas vendimeve të Qeverive në raport me situatën epidemiologjike. ...

Prishtina bëhet me skulpturë dedikuar librit

Është përuruar sot në Prishtinë skulptura “Leximi dhe shëndeti mendor” e autorit Butrint Morina.

Izolimi gjatë pandemisë shtyu qytetarët të lexojnë, libraritë tregojnë për librat më të shitur

Monotoninë e shkaktuar nga izolimi gjatë pandemisë qytetarët janë munduar ta thyejnë në mënyra të ndryshme.

Podujeva bëhet me bibliotekë

Biblioteka e qytetit të Podujevës e cila u rrënua në tetor të 2018-ës, tani më është zhvendosur në objektin e vjetër të kësaj komune, ...

Si të kujdesemi për shëndetin mendor gjatë pandemisë?

Një libër i mirë, një fjalim kualitativ, stërvitjet fizike, jogat, bisedat virtuale me shoqërinë, janë vetëm disa nga aktivitetet relaksuese të cilat mund të ndikojnë në ...

Sa më shumë lexoni, aq më vonë plaket truri

Studimi hap mendjen, por gjithashtu ndihmon për ta mbajtur atë në formë për shumë vite. Sa më i lartë niveli i arsimimit, rënia konjitive ose humbja e ...

Zbehet numri i lexuesve

Fillimi i dhjetorit e fundi i vitit, Bibliotekën Kombëtare e ka gjetur me 1,200 lexues të regjistruar. Shifër kjo që po zbehet ndër vite.

PISA, Kosova merr ca pikë më shumë në lexim e matematikë

Megjithëse 15 vjeçarët kosovarë kanë performuar më keq në shkencë se sa kishin performuar në vitin 2015, këtë vit në testin PISA 2018 është shënuar një rritje e ...