Postet nga: lajmet e rreme

Raportimet e pasigurta për sigurinë

Shkruar nga Leart Hoxha

Turqia synon ta forcojë kontrollin e medias me projektligjin për 'lajmet e rreme'

Një projektligj i ri, nëse miratohet, pritet të sjellë kufizime të mëtejshme mbi lirinë e shprehjes në internet dhe lirinë e medias në Turqi.

Lajmet e rreme në shërbim të rritjes së ndikimit rus në rajon

Agresioni rus në Ukrainë ka rritur vëllimin e lajmeve të rreme që transmetohen përmes rrjeteve sociale, pas së cilave qëndrojnë qarqe të ndryshme për shtrirjen e ...

Lajmet e rreme mbi sigurinë në Kosovë, Kolonel Seferi: Nuk ka vend për asnjë shqetësim - VIDEO

Brenda disa javësh u demantuan dy lajme të cilat preknin fushën e sigurisë në vend.

Mesazhi i Vlora Çitakut për lajmet e rreme: Mos shpërndani lajme pa e verifikuar burimin - VIDEO

Lajmet e rreme, për shkak të mundësisë së lehtë të publikimit, në ditët e sotme shpërndahen me bollëk.

Mesazhi i Atifete Jahjagës për lajmet e rreme: Rrena gjithmonë i ka këmbët e shkurtëra - VIDEO

Organizuar nga Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) në partneritet me Internews Kosova dhe me FindBug, në Prishtinë të hënën, më 4 prill u shënua Dita Ndë...

Ivan Angelovski: Lufta në Ukrainë ka ndikuar në rezultatin e zgjedhjeve në Serbi

Redaktori i hulumtimeve regjionale në BIRN, Ivan Angelovski, në emisionin “Kallxo Përnime” ka folur për ndikimin rus në media sa u përket rezultateve në zgjedhje në Serbi.

Gashi: Qëllimi i parë i lajmeve të rrejshme në Kosovë është ndryshimi i të kaluarës historike

Kryeredaktori i KALLXO.com, Kreshnik Gashi, në debatin për ndikimin e lajmeve të rreme në Ballkanin Perëndimor ka theksuar disa prej llojeve të influencave të lajmeve të rrejshme ...