Postet nga: Lahuta

Lahuta, pjesë e rëndësishme e trashëgimisë kulturore

Prej më shumë se gjysëm shekulli, Pretash Nilaj vazhdon t’i këndojë lahutës.

Nesër nis Festivali për Lahutën

Për të tretën herë më radhë, nis nesër në Prishtinë festivali “Lahuta, okarina, polifonia”.

Poezia, teatri, lahuta e vallëzimi popullor nën petkun e pasurisë kombëtare - PAMJE

Nën vargjet e poezisë së poetes Vlora Ademi, të interpretuara nga aktorja Sheqerie Buçaj nisi nata e tretë e festivalit  të Arteve dhe Kulturës Tradicionale “EtnoFest.”

Mbyllet edicioni i dytë i festivalit "Lahuta, okarina, polifonia" 

Festivali “Lahuta, okarina, polifonia” ka mbyllur sot edicionin e tij të dytë me diskutime rreth eposit dhe interpretim të lahutarëve shqiptarë. 

Iniciohet formimi i Asociacionit të Lahutarëve Shqiptarë 

Lahutarët shqiptarë pritet të bëhen me shoqatë të tyre me qëllim për të mbrojtur dhe ruajtur traditën e interpretimit me lahutë, po edhe vet instrumentin.

Javën tjetër mbahet Festivali 'Lahuta, okarina, polifoni'

Organizuar nga Qendra për zhvillimin dhe promovimin e kulturës tradicionale, “Shkaba” në Prishtina nga 16 deri më 20 shtator 2019 mbahet Edicioni i Parë i festivalit “Lahuta, okarina, polifonia”.

Kurteshi kërkon përgjigje nga ministri Kulturës për përvetësimin e Lahutës nga Serbia

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Ismajl Kurteshi në seancën e Kuvendit ka kërkuar përgjigje nga Ministria e Kulturës për hapat e ndërmarr, pasi ...

Reagon MPJ pas listimit të lahutës si trashëgimi e Serbisë

Listimi i lahutës si trashëgimi kulturore e Serbisë nga ana e UNESCO-s ka bërë që Ministria e Punëve të Jashtme të reagojë në lidhje me kë...