Postet nga: kushtrim koliqi

Komisioni për të vërtetën dhe pajtimin fuqizon viktimat dhe dokumenton të kaluarën

Në një diskutim publik lidhur me iniciativën e Presidentit Hashim Thaçi për formimin e një Komisioni për të vërtetën dhe pajtimin, u bë thirrje ...

‘Unë jam vetë grua' shfaqet në Teatrin ‘Adriana’ në Ferizaj

Shfaqja “Unë jam vetë grua” me tekst të Doug Wright dhe regji nga Kushtrim Koliqit, shfaqet të enjten e ardhshme, më 6 shkurt 2020, në Teatrin e Qyteti të Ferizajt, “Adriana Abdullahu”.

‘Unë jam vetë grua’ e vendos realitetin transgjinor në skenë

Një adaptim i ri i shfaqjes teatrale "Unë jam vetë grua" nga regjisori Kushtrim Koliqi vë në pah çështjet e gjinisë dhe identitetit në Kosovë përmes syve të Charlotte ...

‘Unë jam vetë grua’ premiera e radhës në Teatrin ‘Dodona’

Shfaqja “Unë jam vetë grua”, nga Doug Wright, në regji të Kushtrim Koliqit shfaqet premierë të mekurën, më 4 dhjetor 20149, në ora 19:30 në Teatrin “Dodona” në Prishtinë.

Gruaja e sekretarit të Institutit Albanologjik nga viti 2000 shfrytëzon me qira lokal nga ky institucion

Tri hapësira të objektit të tij, Instituti Albanologjik i Prishtinës ua ka lëshuar me qira tri bizneseve nga të cilat arkëton një shumë prej rreth 52 mijë ...

'Integra' publikon raportin plot vërejtje për Institutin Albanologjik të Prishtinës

Organizata "Integra" ka prezantuar sot raportin e vlerësimit të shoqërisë civile për Institutin Albanologjik të Prishtinës, të titulluar “Instituti i vetizoluar".

Analistët: Pasqyrim zhgënjyes i kulturës në programet e partive politike

Pasqyrimi i kulturës në programet e partive politike është shumë i zbehtë dhe në shumë raste edhe i papërfillshëm.

Shfaqja ‘Bretkosa’, rrëfimi për të dhimbshmen e Kosovës së pas luftës  

Trajtimi skenik  i pasojave që ka lënë lufta e fundit e Kosovës tek njerëzit e saj, në shfaqjen “Bretkosa” të Teatri Kamertal të Kolegjit AAB, shpërfaq ...