Postet nga: kushtetuta

Koncept Dokumenti për konfiskimin e pasurisë - Një nismë jokushtetuese e Qeverisë Kurti (I)

 

Domosdoja për ndryshimet kushtetuese

Kushtetuta e Kosovës, që më 9 prill shënohen 13 vjet që nga miratimi i saj në Kuvendin e Kosovës, tashmë ka nevojë për ndryshime, vlerësojnë Enver Hasani, ...

Ambasada Amerikane në Kosovë uron Ditën e Kushtetutës

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës i ka uruar qytetarëve të Kosovës Ditën e Kushtetutës.

Ministrja Haxhiu paralajmëron inicimin e Projektligjit për pasurinë e pajustifikueshme

Pas reagimeve të shumta pas zhvillimeve të fundit pasi Lëvizja Vetëvendosje ka inicuar ndryshimin e Ligjit për zgjedhjet, duke i mundësuar diasporës që të votojë ...

Lista Serbe ankohet në Kushtetuese pasi nuk mori dy ministri në qeverinë Kurti 2

Lista Serbe sot ka dorëzuar në Gjykatën Kushtetuese një ankesë pas zgjedhjes së qeverisë së re të cilës i prinë Albin Kurti.

Përfaqësimi i komunitetit serb në Qeverinë 'Kurti II' - Vendimi i Kuvendit a e shkeli Kushtetutën?

Në seancën e jashtëzakonshme të Kuvendit të Kosovës të mbajtur të hënën pas dite (22 mars), edhe ashtu siç pritej, kandidati i emëruar për ...

Rasti 'Pacolli' dhe zgjedhja e Presidentit të ri ( I )

Saktësisht më 26 shkurt u bënë pesë vite nga zgjedhja e Hashim Thaçit - President i Republikës së Kosovës, ndërsa, më 22 shkurt, u bënë 10 ...

Prag zgjedhor për partitë boshnjake me vota të serbëve

Vendet e garantuara që iu takojnë komuniteteve joshumicë, pa u respektuar autenticiteti i votës, jo vetëm që e humbin kuptimin e tyre, por edhe bëhen pengesë serioze ...