Postet nga: Kushtetuta e Kosovës

Opsionet kushtetuese të Hashim Thaçit pas rënies së Qeverisë

Ramush Haradinaj ka dhënë dorëheqje nga pozita e kryeministrit. Kushtetua e Republikës së Kosovës thotë se me dorëheqjen e kryeministrit bie me automatizëm qeveria.

Ndryshimi i territoreve-kufijve përbën shkelje të Kushtetutës

Enver Hasani, ish-kryetar i Gjykatës Kushtetuese të Kosovës tha se lëvizja dhe ndryshimi i territoreve është jashtkushtetuese dhe e paligjshme.

Delawie: Kushtetuta e Kosovës ka parime themelore si ajo e ShBA-ve

Ambasadori i SHBA-ve në Kosovë Greg Delawie, tha Kushtetuta e Kosovës është kushtetuta më e re në Evropë dhe më përparimtarja në botë.

Kushtetuta e Kosovës nuk është e paprekshme

Kushtetuta e Kosovës, përderisa vlerësohet si Kushtetutë demokratike, ajo nuk është e paprekshme ndaj ndryshimeve brenda saj dhe kjo, deri më tash, është dëshmuar në dy ...

Thaçi: Kushtetuta e Kosovës, më Modernia në Europën Juglindore

Në shënimin e dhjetëvjetorit të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, Ministria e Drejtësisë organizoi një pritje solemne, ku Kushtetuta e Kosovës nga krerë...

Këshilli Gjyqësor me Përbërje (Jo)Kushtetuese

Nëse lexohet saktë dhe drejt Kushtetuta e Kosovës, emërimi i anëtarëve të Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGjK) është juridikisht i kontestueshëm ...

Studentët Fishkëllejnë Enver Hasanin e Hajredin Kuçin

Studentët Fishkëllejnë Enver Hasanin e Hajredin Kuçin

Në tetëvjetorin e miratimit të Kushtetutës së Kosovës derisa në Katedrën Kushtetuese Administrative të Fakultetit Juridik po mbahej seminari për vlerat, sfidat dhe perspektivën ...