Postet nga: Kursimet

Qeveria miraton kursimet dhe rishpërndarjen e mbi 47 milionë eurove

Qeveria e Republikës së Kosovës, me kërkesë të Kryeministrit Avdullah Hoti dhe në pajtim me Rregulloren e Punës së Qeverisë, ka miratuar vendimin për kursime, ...

Pandemia shtyn qytetarët e Kosovës t’i kursejnë paratë

Kursimet e qytetarëve në bankat komerciale janë rritur gjatë periudhës së pandemisë së koronavirusit në Kosovë, tregojnë të dhënat zyrtare.

Një bankë po i paguan njerëzit që të sjellin kursimet e tyre rezervë për të ndihmuar bizneset vendase në mungesë të monedhave

(CNN) Një bankë ne Wisconsin po sjell ndryshime në komunitetin e tyre duke ndihmuar bizneset lokale që po luftojnë për shkak të mungesës mbarëkombëtare të monedhave ...

Kursimet pensionale të qytetarëve arrijnë rreth 2 miliardë euro

Kursimet pensionale të qytetarëve arritën në vlerën e rreth 2 miliardë euro, përderisa kthimet nga investimet në 2019-ën ishin 161 milionë euro.

Kursimet pensionale arrijnë në 1.91 miliard euro

 

Ja sa para ruajnë kosovarët nëpër banka

Kosovarët janë duke i ruajtur 3.3 miliardë euro nëpër bankat komerciale. Pjesa dërmuese e kursimeve janë të ekonomive familjare.

Qytetarët me mbi 3 miliardë euro kursime nëpër banka

Vlera e depozitave të klientëve në dhjetë bankat komerciale në Kosovës, deri në tetor të këtij viti ka arritur në mbi 3 miliardë euro, ka bërë të ...

Tetë mënyra të thjeshta për të kursyer para

Ndonjëherë, gjëja më e vështirë për të kursyer para është të fillosh ta bësh. Mund të jetë e vështirë të përcaktosh mënyra ...