Postet nga: kuota gjinore

Maqedonia e Veriut nuk e arrin kuotën ligjore për përfaqësimin e grave në Kuvend

Rezultati i dalë nga zgjedhjet parlamentare të 8 majit, ka siguruar 41 ulëse për gratë në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut, kundrejt 79 ulëseve për burrat nga 120 sa ka ...

Sa gra u bënë deputete falë kuotës gjinore?

Zgjedhjet e 14 shkurtit 2021 për herë të parë në historinë e zgjedhjeve kanë nxjerrë njeriun më të votuar një grua.

Kuota gjinore, tavan i qelqtë për partitë

Minimumi i numrit të përfaqësimit të grave në lista zgjedhore ndër vite është shndërruar në maksimumin e mundësisë që kanë gratë për të hyrë ...

Ish-deputetja e PDK-së: Të ndryshohet Ligji për zgjedhje, të bëhet 50% kuota për gra

Ish-deputetja e PDK-së, Ariana Shoshi Musliu, në debatin "Kallxo Pernime" ka deklaruar se Ligji për zgjedhje duhet të ndryshohet.

Shumica e grave deputete siguruan ulëse në Kuvend pa kuotë

Në zgjedhjet parlamentare të 6 tetorit, shumica e grave deputete të ardhshme kanë siguruar ulëset në Kuvendin e Kosovës pa pasur nevojë për kuotë gjinore.

Shumica e grave deputete siguruan ulëse në Kuvend pa kuotë

 

VV dhe koalicioni AAK-PSD në limit të kuotës gjinore në listat e kandidatëve

Lëvizja Vetëvendosje dhe koalicioni AAK-PSD “mezi” e kanë plotësuar numrin e kandidatëve gra për listën prej 110 kandidatëve.

Respektimi i kuotës gjinore, sfidë për partitë politike në Kosovë

Para pak ditësh, Lëvizja Vetëvendosje ka zgjedhur kryesinë e re në Qendrën e saj në Prishtinë.