Postet nga: Kultura

Trashëgimia kulturore e Kosovës dhe lufta e viteve 1998-1999, kërkimi për drejtësi

Pas largimit të Perandorisë Osmane dhe me pushtimin e Kosovës nga Serbia në vitin 1912, trashëgimia kulturore në Kosovë, është shfrytëzuar për përçarje.  Në kë...

Teatri Kombetar

Projektligji për artin dhe kulturën publikohet në platformën për konsultime publike

Ministria e Kulturës Rinisë dhe Sportit ka publikuar në platformën për konsultime publike Projektligjin për art dhe kulturë. MKRS synon bërjen e një ligji i ...

Koeficientet për krijuesit dhe performuesit e artit sipas Ligjit për pagat

Sipas Ligjit për paga në sektorin publik, krijuesi dhe performuesit e kulturës dhe artit janë të ranguar në tetë klasa. Pozita Drejtues i lartë 1 - Klasa 1, që pë...

Gjurmë arkeologjike në Prizren, mendohet të jetë pagëzimore ose vilë romake - VIDEO

Në mes të qendrës historike të Prizrenit, pas tetë vitesh lokaliteti arkeologjik po bëhet gati për konservim, zbulim ky që nga arkeologët mendohet të jetë pagë...

'Etno Fest', festivali që po nxjerr në pah kulturën e pasur artistike shqiptare (VIDEO)

Në skenën kubike, mes të bardhës dhe të zezës me lëvizjet skenike të dy aktoreve të reja, vazhdoi nata e gjashtë e festivalit "Etno Fest".

Sporti e kultura si prioritete për ta luftuar terrorizmin

Dokumentet strategjike në Kosovë kanë paraparë një rol të rëndësishëm të komunave në parandalimin e terrorizmit por edhe në garantimin e një ambienti social për procesin ...

'Mirëdita, dobar dan', mes nismave shoqërore, dialogut politik dhe ëndrrave për pajtim

Mes alarmit për bombë, këngëve nacionaliste serbe e protestave të vogla, kosovarët dhe serbët u bashkuan nëpër hapësira kulturore të Beogradit me ...

Shkëmbimi i zbehtë kulturor midis Shqipërisë dhe Kosovës

Aktorët e jetës kulturore por edhe qytetarët theksojnë nevojën për ta forcuar bashkëpunimin në fushën e kulturës midis dy vendeve.