Postet nga: krypometri

Rrenat e Ramush Haradinajt në 678 ditë qeverisje

Kryeministri në dorëhqje i Kosovës, Ramush Haradinaj do të mbahet mend për vendime të shumëpërfolura, si për kalimin e marrëveshjes së Demarkacionit me ...

Krypometrit i vazhdohet licenca ndërkombëtare e verifikimit të fakteve

Rrjeti Ndërkombëtar për Verifikim të Fakteve (IFCN) ia ka vazhduar Krypometrit licencën ndërkombëtare pas një procesi vlerësimi të punës së këtij ...

Sa na kanë krypë politikanët në vitin 2018?

Deklaratat dhe premtimet e liderëve shtetërorë, ministrave, kryetarëve të komunave, zëvendësministrave e mediave kanë kaluar nën llupën e Krypometrit gjatë vitit 2018.

Zjarri në Stamboll e tymi në Obiliq

Obiliqi është vetëm 8 kilometra larg kryeqytetit të Kosovës, por raportimi fillestar në mediat online për zjarrin fushor u bë duke u bazuar vetëm në fotot dhe ...

Thaçi nuk flet për Bekim Çollakun: Nuk i komentoj deklaratat e vartësve

Presidenti Hashim Thaçi nuk i ka komentuar dallimet e mëdha me njeriut më të afërt të tij, Bekim Çollakun sa i përket qasjes për dialogun ...

Lajme nga spitali apo lajme për spital?

Nga rezultatet e monitorimit për raste të veçanta rezulton se televizionet nacionale (RTK, KTV dhe RTV21) janë më të kujdesshme në raportim sesa mediet online; veçanërisht ...

Gazetaria e verifikimit të fakteve në pikëpyetje

Sikur “Facebook”-u të mos ekzistonte gjasat janë shumë të vogla që ndonjëri nga gazetarët do ta kontaktonte Gëzim Kelmendin, kryetar i partisë joparlamentare “Fjala”, për ...

Premtimet elektorale nga sot i gjeni online

Demokraci Plus (D+) mban konferencën për media për progresin një vjeçar të 100 premtimeve zgjedhore të partive politike që udhëheqin Qeverinë e Kosovës.