Postet nga: krypometri

Krypometri do të verifikojë faktet e publikimeve në Facebook dhe Instagram

Krypometri është bërë pjesë e programit të kompanisë Meta për verifikimin e fakteve në rrjetet sociale: Facebook dhe Instagram.

Konferenca e BIRN-it për lajmet e rreme, sfidat dhe rëndësia e verifikimit të fakteve

Organizuar nga Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) në partneritet me Internews Kosova dhe me FindBug, në Prishtinë të hënën u mbajt konferenca për shënimin ...

Shënimi i Ditës Ndërkombëtare të Verifikimit të Fakteve nga BIRN

Me qëllim të shënimit të Ditës së Verifikimit të Fakteve të IFCN, Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese (BIRN) në Kosovë, në partneritet me Internews Kosova dhe me ...

Rrenat e Vitit

Në Ditën e rrenave, KALLXO.com përmes platformës Krypometri sjell disa prej Rrenave të Vitit, të cilat janë evidentuar dhe verifikuar si të tilla, përgjatë zhvillimeve ...

Sakrifica për lajmin e plotë  

Raportimi për luftën në Ukrainë duhet të shërbejë si një mesazh i qartë për mediat kosovare që të mos raportojnë nga burime të paverifikuara, të mos ...

A ishte i saktë Albin Kurti kur foli për telin, filterat dhe bojlerin e 'Kosova B'?

Për më shumë se një vit e gjysmë në pushtet, në mandate të ndara, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka përdorur disa herë fjalor profesional e shumë ...

Lajmet e rreme për luftën në Ukrainë

Shpërndarja e lajmeve të rreme dhe dezinformimit është shndërruar në kryefjalë të zhvillimeve të fundit nga lufta e nisur nga Rusia tash e më shumë se dy javë ...

Kusari-Lila dhe Gjini kërkojnë ndihmën e Krypometrit të KALLXO.com

Gjatë Debat Pernime sonte për Gjakovën, Krypometri i KALLXO.com, ka qenë kryefjalë e polemikave të kandidatit të AAK-së për kryetar të Gjakovës Ardian Gjini dhe ...