Postet nga: Kroaci

Presidentja Kroate Proteston në OKB për Pafajësinë e Sheshelit

Grabar Kitaroviq i dërgoi një letër të hapur Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së Ban Ki-moon të martën duke shprehur pakënaqësinë e saj që ...

‘Gjuetari i Nazistëve’ Dënon ‘Nostalgjinë Fashiste’ në Kroaci

Efraim Zuroff, drejtori i zyrës së Qendrës Simon Wiesenthal për Izraelin dhe Europën Lindore dhe krye gjuetari i nazistëve i organizatës, ka paralajmëruar ...

‘Dezerton’ Ministri që Kërkoi Regjistrimin e Tradhtarëve

Pas më shumë se një dite diskutime në qeverinë kroate, ministri i veteranëve të luftës, Mijo Crnoja dha dorëheqjen të enjten në mbrëmje.

Aktivistët Kroatë Shënjestrojnë Ministrin “Reaksionar” të Kulturës

Sapo Zlatko Hasanbegoviç u emërua ministër i ri i kulturës javën e kaluar, disa OJQ nisën protesta kundër emërimit të tij, duke u ...

Të Drejtat e Autorit mbi Filmat Vizatimorë Trembin Pastiçierët Kroatë

Avokatët e kompanisë kroate Fun Cake Factory që është specializuar në bërjen dhe shitjen e tortave të ngrira në qendra tregtare, ka lajmëruar dyqanet e njohura të ...

Zemërim Ndaj Prezantuesit Televiziv Kroat për Fjalën ‘Çetnik’

Këshilli Kombëtar Serb i Kroacisë, SNV, dhe Komiteti Qytetar për të Drejtat e Njeriut, GOLJP, të enjten paraqitën një ankesë në lidhje me një prezantues televiziv, ...

Mediat ‘Ndezin’ Debatin Beograd-Zagreb Për Armët

Gazetat e Beogradit ditën e hënë rritën më shumë mbulimin e tyre sensacional të debatit midis zyrtarëve serbë dhe atyre kroatë që nisi pas lajmërimit ...

Kroatët Luten në Kishë Për Shpirtin e Titos

Një gazetar kroat organizoi një meshë katolike për liderin komunist jugosllav Josip Broz Tito si një ‘eksperiment social’ pas një meshe të mbajtur për një lider fashist të ...