Postet nga: Kroaci

Kolinda Grabar- Kitaroviç del e dyta në zgjedhjet presidenciale

Kroatët sot kanë votuar për ta zgjedhur presidentin e ri.

Kroatët zgjedhin sot presidentin e ri

Kroatët votojnë sot në zgjedhjet presidenciale, të cilat mund të dobësojnë konservatorët në pushtet.

“Zonjë, më duhet t’ju vras”: Historia e një krimi të pandëshkuar të luftës

Vrasja e një gruaje të moshuar serbe në Kroaci në 1991 mbetet e pandëshkuar pavarësisht dëshmisë së dëshmitarëve okularë dhe një rrëfimi fillestar, që nxjerr ...

Gjeneralët kroatë kundër koncertit të 'Lepa Brenës': 'Flamuri i krimit' në mes të Zagrebit

Me rastin e koncertit të Lepa Brenës në Zagreb, katër ish-gjeneralë ushtarakë kroatë u kërkuan autoriteteve shtetërore të marrin masa për të përcaktuar që ...

Kandidatët për presidentë të Kroacisë në luftë për mantelin e Tugjmanit

Derisa gara për president po nxehet në Kroaci, të gjithë kandidatët janë duke luftuar në pretendimin se vetëm ata janë trashëgimtari i vërtetë i themeluesit ...

Franjo Tuxhman: Lideri i fiksuar pas ndërtimit të pavarësisë së Kroacisë

Njëzetë vjet pas vdekjes së tij, presidenti Franjo Tuxhman është shndërruar në një ikonë simbolike në atdheun e tij, por lavdet për vendosmërinë e tij pë...

MDIS ka zbatuar aktivitetin e rifunksionimit të rrjetit të juristëve/avokatëve, të diasporës në Kroaci

 

Inteligjenca serbe akuzon dy persona për spiunim për Kroacinë

Agjensia e sigurisë dhe informacionit të Serbisë ngriti padi penale kundër një qytetari serb dhe një kroat për përfshirje në spinuazh, duke i akuzuar ata për ...