Postet nga: Krimet e Luftës

Pritja e Kriminelit të Luftës, Mesazh i Keq për Viktimat dhe Pajtimin

Pritja prej heroi që iu bë nga qeveritarët dhe klerikët fetarë serbë ish- oficerit të Ushtrisë Jugosllave Vladimir Lazereviq i dënuar për krime luftë në Kosovë ...

‘Jeta në Kosovë’ Shfaqi Filmin për Masakrat në Lubeniq, Qyshk, Zahaq e Pavlan

‘Jeta në Kosovë’ Shfaqi Filmin për Masakrat në Lubeniq, Qyshk, Zahaq e Pavlan

Premiera e dokumentarit me metrazh të gjatë të BIRN-it, “Të Paidentifikuarit”, që hulumton zinxhirin komandues për masakrat në Qyshk dhe Lybeniq, u dha sonte në transmetuesin publik të Kosovë...

Filmi për Vrasjet e Shqiptarëve në Pejë, nuk po Pranohet të Shfaqet në Serbi

Dokumentari i fundit i Rrjetit Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN), “të Paidentifikuarit”, i cili identifikon zyrtarët serbë që dhanë urdhër për sulmet në disa fshatra shqiptare ...

Filmi për Masakrat në Fshatrat e Pejës Shfaqet në Festivalin e Sarajevës

Filmi dokumentar i Rrjetit Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) “Të Paidentifikuarit”, i cili identifikon zyrtarët serbë që urdhëruan sulmet në fshatrat kosovare në afërsi të Pejë...

Filmi “Të Paidentifikuarit” i BIRN-it, u Shfaq në Dokufest

Ky film i prodhuar nga Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) i kthen shikuesit pas në vitin 1999, në fshatrat Lubeniq, Qyshk, Pavlan dhe Zahaq pranë Pejës në Kosovë, ...

Gjykata Speciale-Ja si do të Funksionojë

Ligji prej 50 faqesh mbi Dhomat Speciale dhe Zyrën e Prokurorisë së Specializuar, i cili u negociua midis BE-së dhe Kosovës, më në fund u miratua këtë javë ...

Rrëfimet Që Çuan në Kapjen e Ivanoviqit

Dy autoblinda të KFOR-it francez ishin të vendosura para katërmbëdhjetë vjetësh te banesat e banuara me shqiptarë në anën veriore të lumit Ibër, por më 4 ...

Komandanti Miladinoviq Mohon se Ishte në Lubeniq

Dushan Languliq, i cili gjatë luftës në Kosovë ishte shofer i ish-komandantit të Ushtrisë Jugosllave Toplica Miladinoviq, dëshmoi të hënën në Gjykatën Speciale të Beogradit ...